Cetăţenii români constituie a treia comunitate din închisorile belgiene

Administraţia penitenciară belgiană a constatat o creştere cu 70-80 la sută, în ultimii doi-trei ani, a numărului deţinuţilor provenind din România, aceştia constituind a treia comunitate după marocani şi francezi.

435 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii români constituie a treia comunitate din închisorile belgiene

Cetăţenii români constituie a treia comunitate din închisorile belgiene (Imagine: Adrian Stoicoviciu / arhiva Mediafaxfoto)

În urmă cu cinci ani, cetăţenii români (1,9%) reprezentau doar a şaptea comunitate din închisorile belgiene, după marocani (10,7%), algerieni (4,7%), francezi (2,5%), deţinuţii provenind din fosta Iugoslavie (2,3%) şi turci (2%). Dar situaţia s-a schimbat în mod radical, relatează marţi La Dernière Heure.

Belgia înregistrează, în ultimii doi-trei ani, "o creştere sensibilă", cu 70-80%, a numărului cetăţenilor români deţinuţi, confirmă Laurent Sempot, un purtător de cuvânt din cadrul Administraţiei penitenciare belgiene. Potrivit cifrelor oficiale, cetăţenii români (aproape 3%) se află în spatele marocanilor, "de departe comunitatea ce mai prezentă", aşa cum afirmă purtătorului de cuvânt, şi al francezilor.

În 2008, aproximativ 190 de cetăţeni români erau deţinuţi în Belgia, iar numărul lor s-a ridicat la peste 320 în prezent, fie că sunt condamnaţi deja sau inculpaţi.

În general, cetăţenii români sunt închişi pentru infracţiuni legate de prostituţie, furturi, spargeri de locuinţe sau furt de metal.

Aproximativ 45% dintre deţinuţii din Belgia sunt de naţionalitate străină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici