Cezar Preda despre disponibilizările de la Interne: Reforma în MAI începe prost

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda susţine că reforma în Ministerul de Interne începe prost şi se face împotriva actualului Guvern şi a cetăţenilor României, el criticând perspectiva celor 18.000 de disponibilizări anunţate la nivelul instituţiei.

50 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda despre disponibilizările de la Interne: Reforma în MAI începe prost

Cezar Preda despre disponibilizările de la Interne: Reforma în MAI începe prost (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Reforma în Ministerul de Interne începe prost şi se face împotriva actualului Guvern şi a cetăţenilor României. Criteriile stabilite pentru restructurarea Ministerului sunt făcute pentru cei care stau la căldură în birourile Ministerului, IGP-ului, Inspectoratelor Judeţene şi care toată viaţa fac cursuri de perfecţionare şi n-au avut treabă cu strada şi cu infractorii", susţine Cezar Preda.

El apreciază că primul criteriu corect pentru ca Ministerul să lucreze în folosul cetăţenilor este numărul de ore în stradă, munca efectivă cu cetăţeanul României şi împotriva celor care încalcă legea.

"Alte criterii nu au relevanţă decât pentru cei cu salarii mari, care şi-au făcut soţiile din secretare ofiţeri şi care orice s-ar întâmpla vor rămâne mereu acolo pentru că toată viaţa lor meseria a însemnat efectuarea de cursuri de perfecţionare. Solicit Ministrului Internelor şi Primului Ministru să protejeze toţi poliţiştii care muncesc pe stradă, cu oameni, cu contravenienţi şi infractori. Acolo avem nevoie de ei, nu în birouri şi făcând o muncă suprapusă", se mai arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) avizat, recent de Parlament, prevede disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

Cele 18.000 de disponibilizări care s-ar pregăti la Ministerul de Interne i-au pus pe jar pe liderii de sindicat, care i-au cerut ministrului Traian Igaş să analizeze foarte bine situaţia înainte să taie din personal.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe 14 decembrie, că spre deosebire de alte instituţii, ministerele Finanţelor şi Internelor nu s-au restructurat, menţionând că de la anul trebuie să aibă loc acest proces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici