CFR a scos la licitaţie realizarea proiectului tehnic pentru modernizarea liniei Ilva Mică-Pojorâta

CFR SA a lansat licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei Ilva Mică-Pojorâta, în lungime de 106 kilometri.

107 afișări
Imaginea articolului CFR a scos la licitaţie realizarea proiectului tehnic pentru modernizarea liniei Ilva Mică-Pojorâta

CFR a scos la licitaţie realizarea proiectului tehnic pentru modernizarea liniei Ilva Mică-Pojorâta

Potrivit unui comunicat al companiei, lucrările vor duce la atingerea unei viteze maxime de circulaţie de 160 km/h pentru trenurile de călători, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă.

„Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Ilva Mică şi Pojorâta, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală şi Nord-Estică a ţării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătăţirea competitivităţii economice a României şi asigurarea condiţiilor necesare pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate pe reţeaua TEN-T”, se arată în comunicat.

Valoarea estimată a contractului depăşeşte 73 de milioane de lei, sursa de finanţare fiind asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la bugetul de stat. Durata contractului este de 23 de luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 mai 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici