Chiliman aşteaptă să fie citat de DNA în dosarul lui Dan Diaconescu

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat luni că nu a fost încă citat de procurorii DNA în dosarul lui Dan Diaconescu, edilul precizând că aşteaptă citaţia la sfârşitul acestei săptămâni şi că se va prezenta la procurori pentru a spune că nu are nicio legătură cu cazul.

59 afișări
Imaginea articolului Chiliman aşteaptă să fie citat de DNA în dosarul lui Dan Diaconescu

Chiliman aşteaptă să fie citat de DNA în dosarul lui Dan Diaconescu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Întrebat dacă va merge la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul lui Dan Diaconescu, Chiliman a spus că nu a fost încă citat, menţionând că ar putea fi chemat la audieri spre sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

"E o ciudăţenie. A dat telefon cineva de la DNA când eram în concediu. A urmat să mă citeze, ca să mă cheme pe acolo. Probabil că o să mă cheme săptămâna viitoare, săptămâna asta pe la sfârşit probabil sau la începutul săptămânii viioare", a afirmat Chiliman.

Preşedintele PNL Bucureşti a mai spus că implicarea sa în dosarul Diaconescu are la bază declaraţia unei persoane care a invocat, la o emisiune la OTV, numele primarului sectorului 1 în legătură cu anumite parcări.

"Am înţeles că ar fi vorba de o declaraţie făcută de cineva de pe-acolo că primarul... sau aşa ceva. Păi sunt mii de primari. Domnul Diaconescu cred că mi-a dat o dată telefon să îmi ceară să-i organizez eu nişte locuri de parcare pe trotuar, în mod ilegal, în faţa sediului OTV, lucru pe care l-am refuzat. Era prin 2005, sfârşit de an, început de 2006. De atunci eu n-am mai vorbit cu dânsul. Nu văd ce legătură am eu cu chestia asta", a spus edilul liberal.

Liberalul a menţionat, în final, că face această declaraţie şi la DNA.

"Oricum o să mă duc să fac declaraţia asta şi acolo", a conchis Andrei Chiliman.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, Alexandru Ichim, declara, joi, agenţiei MEDIAFAX, că primarul Andrei Chiliman a fost chemat telefonic la DNA în dosarul patronului OTV. Edilul aprecia că citarea sa în acest caz este "cel puţin ciudată", pentru că nu are nicio legătură cu Dan Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici