Chiliman cere amendarea premierului pentru că "refuză să redea parcul Bordei bucureştenilor"

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, solicită instanţei amendarea premierului şi a ministrului Mediului cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere în aplicarea hotărârii judecătoreşti care obligă Guvernul "să redea parcul Bordei bucureştenilor în integralitatea sa".

113 afișări
Imaginea articolului Chiliman cere amendarea premierului pentru că "refuză să redea parcul Bordei bucureştenilor"

Chiliman cere amendarea premierului pentru că "refuză să redea parcul Bordei bucureştenilor" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1, transmis MEDIAFAX, instituţia condusă de Andrei Chiliman a depus o acţiune administrativă la Curtea de Apel Bucureşti, prin care cere instanţei amendarea premierului Victor Ponta şi a ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere în executarea unei hotărâri judecătoreşti luată acum un an.

Hotărârea la care se referă reprezentanţii Primăriei Sectorului a fost pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 9 aprilie 2014. Instanţa a obligat Guvernul şi ministerul de resort să exproprieze "pentru cauză de utilitate publică o suprafaţă de aproximativ 0,5 hectare de teren din Parcul Bordei, care urmează a fi trecută, potrivit legii, în administrarea Primăriei Sectorului 1".

"Indiferent de culoarea politică pe care au avut-o, guvernele au refuzat sistematic să aplice prevederile Legii nr. 170/2008, prin efectul căreia Parcul Bordei este redat, în integralitatea sa, bucureştenilor. Pe aceste considerente, am acţionat Guvernul în judecată în anul 2011 şi am câştigat definitiv bătălia juridică trei ani mai târziu. Imediat după hotărârea Înaltei Curţi, am început, la ministerul Mediului, demersurile pentru punerea în aplicare a acestuia. Guvernul a ignorat constant demersurile noastre, refuzând, practic, să pună în executare hotărârea judecătorească care dă dreptate Primăriei Sectorului 1 şi care confirmă dreptul bucureştenilor de a beneficia în întregime de Parcul Bordei", a spus primarul Andrei Chiliman.

Parcul Bordei este situat în Bucureşti, pe malul lacului Floreasca şi se întinde pe o suprafaţă de 3,3 hectare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici