VIDEO  China, acuzată că distruge „sistematic” şi închide moscheile

China închide, distruge şi renovează „sistematic” moscheile din provinciile Ningxia şi Gansu, unde trăiesc unele dintre cele mai mari minorităţi musulmane din ţară, arată un raport al Human Rights Watch (HRW), care acuză Beijingul de încălcarea dreptului la libertatea religioasă a grupurilor etnice uigure şi hui, de credinţă musulmană.

629 afișări
Imaginea articolului China, acuzată că distruge „sistematic” şi închide moscheile

China, acuzată că distruge „sistematic” şi închide moscheile

În acest videoclip verificat se poate vedea o cameră a moscheii Liujiaguo, din sudul Ningxia, care este demolată. Contactaţi de BBC, oficialii Ministerului de Externe au refuzat să comenteze.

„Închiderea, distrugerea şi reorganizarea moscheilor de către guvernul chinez fac parte dintr-un efort sistematic de limitare a practicii islamului în China”, a declarat Maya Wang, directorul pentru China la Human Rights Watch.

Raportul vine după plângerile HRW cu privire la abuzurile sistematice ale drepturilor omului împotriva musulmanilor uiguri din regiunea de nord-vest a Xinjiang, pe care Beijingul le-a negat întotdeauna.

Majoritatea musulmanilor chinezi trăiesc în nord-vestul ţării, în provinciile Xinjiang, Qinghai, Gansu şi Ningxia. Potrivit HRW, în satul predominant musulman Liaoqiao, din regiunea autonomă Ningxia, cupolele şi minaretele au fost îndepărtate în trei din cele şase moschei, în timp ce principalele săli de rugăciune au fost demolate în celelalte.

Unele imagini din satelit, obţinute de HRW şi datând din perioada 2018-2020, arată cupola unei moschei din Liaoqiao înlocuită cu o pagodă în stil chinezesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici