Chirurg reţinut după ce a rupt un act în care era informat că este învinuit de un accident

Şeful secţiei Ortopedie din Spitalul Militar "Avram Iancu" Oradea, chirurgul Alexandru Gălăţanu, a fost reţinut, joi, pe 24 de ore, fiind acuzat de distrugere de documente oficiale şi conducere în stare de ebrietate, după ce a rupt actul prin care era informat că este învinuit pentru o tamponare.

489 afișări
Imaginea articolului Chirurg reţinut după ce a rupt un act în care era informat că este învinuit de un accident

Chirurg reţinut după ce a rupt un act în care era informat că este învinuit de un accident (Imagine: Shutterstock)

Chirurgul orădean Alexandru Gălăţanu, medic primar în Chirurgie plastică şi reparatorie, precum şi în Ortopedie şi Traumatologie, şeful secţiei Ortopedie din Spitalul Militar "Avram Iancu" Oradea, a fost reţinut, joi, pe 24 de ore, sub acuzaţia de distrugere de documente oficiale şi conducere în stare de ebrietate.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Gheorghe Vidican, a declarat corespondentului MEDIAFAX că medicul a fost citat, joi, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile într-un dosar deschis pe marginea unui carambol pe care l-a provocat în noiembrie anul trecut după ce s-ar fi urcat băut la volan.

Chirurgul s-a prezentat la sediul Parchetului, venind direct de la spital, în halat de medic.

"A fost citat ca să fie pus sub învinuire pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Când procurorul i-a prezentat procesul-verbal prin care i se aducea la cunoştinţă învinuirea, medicul l-a rupt şi l-a aruncat la gunoi", a afirmat prim-procurorul.

Potrivit lui Vidican, după expirarea celor 24 de ore, procurorul care îl cercetează pe Gălăţanu va hotărî dacă îl va prezenta judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, sau dacă va dispune o altă măsură alternativă.

Potrivit poliţiştilor, în luna noiembrie anul trecut, chirurgul Alexandru Gălăţanu a fost implicat într-un accident în lanţ soldat cu avarierea a trei autoturisme pe strada Dimitrie Cantemir. Aflat la volanul unei maşini de teren, medicul nu ar fi păstrat distanţa suficientă faţă de maşina care circula în faţa sa, pe care a proiectat-o într-un alt autoturism. Tamponarea nu s-a soldat cu victime.

Un echipaj al Poliţiei Rutiere a mers imediat la locul incidentului, iar în urma testării cu aparatul etilotest a constatat că medicul prezenta o concentraţie alcoolică de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, chirurgului i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Medic primar în chirurgie plastică şi reparatorie, precum şi în ortopedie şi traumatologie, Alexandru Gălăţanu este unul dintre cei mai renumiţi chirurgi neuro-vasculari din vestul ţării şi singurul din Bihor.

Chirurgul a mai fost implicat într-un accident rutier, în toamna anului 2007. Medicul se afla la volanul unui autoturism de teren şi, din cauza vitezei, într-o curbă deosebit de periculoasă dintre localităţile Remetea şi Meziad, a pierdut controlul maşinii, s-a rostogolit de mai multe ori pe şosea, după care s-a răsturnat în şanţ.

În urma impactului, Gălăţanu a suferit multiple leziuni şi a fost transportat în comă la Spitalul Judeţean din Cluj unde, ulterior, a rămas internat mai multe săptămâni cu traumatism cranian, contuzie pulmonară şi fractură de claviculă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici