Chiuariu: DNA nu poate indica un singur articol de lege pe care l-aş fi încălcat

Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, afirmă că Direcţia Naţională Anticorupţie nu poate indica un singur articol de lege pe care l-ar fi încălcat, DNA fiind o instituţie de dezinformare şi propagandă a lui Traian Băsescu, care are drept scop murdărirea adversarilor politici.

23 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: DNA nu poate indica un singur articol de lege pe care l-aş fi încălcat

Chiuariu: DNA nu poate indica un singur articol de lege pe care l-aş fi încălcat (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

După ce în toamna anului 2007, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală, miercuri, 15 decembrie 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie a informat că fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, fostul ministru al Comunicaţiilor, Nagy Zsolt, fostul director general al Companiei Naţionale Poşta Română SA, Dan Toader, şi alţi trei manageri au fost trimişi în judecată în dosarul privind trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a unei firme.

"Mă bucur că acest dosar va ajunge în instanţă. Sunt sigur ca această acuzaţie total nefondată va fi clarificată în scurt timp", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Tudor Chiuariu (fost ministru al Justiţiei în perioada aprilie-decembrie 2007, care şi-a dat demisia după ce DNA a cerut preşedintelui României încuviinţarea începerii urmăririi penale a demnitarului-n.r.).

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, "nu există nicio probă în acest dosar care să îl acuze în vreun fel".

"DNA nu poate indica un singur articol de lege pe care l-aş fi încălcat. DNA e o instituţie de dezinformare şi propagandă a lui Traian Băsescu, care are drept scop murdărirea adversarilor săi politici", a afirmat Tudor Chiuariu.

DNA îl acuză pe Chiuariu de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

"E o aiureală să mă acuze pe mine despre un prejudiciul creat printr-o asociere din 2005, moment la care nu eram ministru şi în privinţa căreia nu a luat nicio decizie", a precizat Chiuariu.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici