Sorin Cîmpeanu, despre certificatul verde în şcoli: Nu susţin condiţionarea accesului la educaţie

„Nu o să susţin condiţionarea accesului la educaţie”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, luni seara, răspunzând la o întrebare despre o eventuală susţinere a certificatului verde în şcoli.

2541 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu, despre certificatul verde în şcoli: Nu susţin condiţionarea accesului la educaţie

Cîmpeanu, despre certificatul verde în şcoli: Nu susţin condiţionarea accesului la educaţie

Ministrul Educaţiei a fost întrebat luni seara, la un post de televiziune, dacă există vreo intenţie la nivelul ministerului de susţinere a introducerii certificatului verde în şcoli.

„Eu personal merg pe prevenţie şi pe încredere. Încrederea este probată de rezultatele care sunt clare, rată de vaccinare dublă la nivel naţional, mii de şcoli în care avem rată de vaccinare sută la sută, avem aproape 14.000 de şcoli, cu şi fără personalitate juridică, în care rata de vaccinare este de peste 60%. Nu o să susţin condiţionarea accesului de educaţie în niciun fel, o să susţin importanţa prevenţiei în şcoli, importanţa respectării regulilor sanitare, importanţa vaccinării, o să susţin toate aceste lucruri, dar limitarea accesului la educaţie eu personal nu o susţin”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a adăugat că rata de vaccinare în rândul elevilor eligibili este de 35% şi că sunt aproape 2.700 de şcoli în care rata de vaccinare în rândul angajaţilor este de sută la sută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici