Cinci cadavre găsite după ce şase schiori au dispărut lângă Matterhorn în Alpii elveţieni

  • O uriaşă operaţiune de căutare şi salvare s-a desfăşurat în Alpii elveţieni, după ce şase schiori au dispărut.
  • Au fost găsite însă cinci cadavre, iar poliţia a declarat că salvatorii încă mai caută a şasea persoană.
  • Cele 5 cadavre au fost găsite în zona muntelui Tête Blanche, potrivit Sky News.
1616 afișări
Imaginea articolului Cinci cadavre găsite după ce şase schiori au dispărut lângă Matterhorn în Alpii elveţieni

Cinci cadavre găsite după ce şase schiori au dispărut lângă Matterhorn în Alpii elveţieni

Salvatorii au găsit cinci cadavre după ce şase schiori au dispărut în timpul unor condiţii meteorologice dificile în Alpii elveţieni.

Poliţia din cantonul Valais a declarat că cele cinci cadavre au fost găsite în zona muntelui Tête Blanche, unde schiorii au dispărut sâmbătă.

Cinci dintre ei au fost găsiţi morţi de o echipă de trei salvatori şi un ofiţer de poliţie, duminică, la 21:20, ora locală.

Poliţia a spus că a şasea persoană este încă dispărută, adăugând: „Căutările pentru a-l găsi sunt în desfăşurare”.

Cei şase schiori - dintre care cinci sunt membri ai aceleiaşi familii - au pornit sâmbătă într-un tur de schi din oraşul alpin Zermatt, Elveţia. Nu a fost confirmat dacă cei găsiţi morţi erau membri ai aceleiaşi familii.

Poliţia a declarat că cele şase persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 58 de ani, au mers pe poteca Zermatt-Arolla în apropierea muntelui Matterhorn, care se întinde pe graniţa Elveţia-Italia.

Autorităţile au adăugat că o furtună în sudul Alpilor şi riscul de avalanşă au împiedicat elicopterele şi salvatorii să se apropie de zonă.

Zermatt este o staţiune populară renumită pentru schi, în timp ce Matterhorn este unul dintre cei mai cunoscuţi munţi din Alpi, având o înălţime de 4.478 metri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
schior,
alpi,
dispăruţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici