Cinci cetăţeni somalezi, prinşi când încercau să intre ilegal în România prin judeţul Botoşani - FOTO

Cinci cetăţeni somalezi, patru bărbaţi şi o femeie, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani în timp ce încercau să intre ilegal în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, transmite corespondentul MEDIAFAX.

325 afișări
Imaginea articolului Cinci cetăţeni somalezi, prinşi când încercau să intre ilegal în România prin judeţul Botoşani - FOTO

Cinci cetăţeni somalezi, prinşi când încercau să intre ilegal în România prin judeţul Botoşani (Imagine: Liviu Chirica /Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, cinci cetăţeni somalezi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, au fost prinşi, miercuri seară, în zona localităţii de frontieră Corjăuţi, judeţul Botoşani, fără a avea asupra lor documente de identitate.

Cei cinci somalezi - patru bărbaţi şi o femeie -, solicitanţi de azil în Ucraina, le-au spus poliţiştilor de frontieră români că au trecut ilegal graniţa cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În baza acordului de readmisie încheiat de România cu Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră români fac cercetări în acest caz pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici