Cinci localităţi din Dâmboviţa, afectate de alunecări de teren, în urma precipitaţiilor

Cinci localităţi din judeţul Dâmboviţa sunt afectate de alunecări de teren, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile, în comuna Vişineşti un val de pământ dislocându-se la doar câţiva metri distanţă de o locuinţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

189 afișări
Imaginea articolului Cinci localităţi din Dâmboviţa, afectate de alunecări de teren, în urma precipitaţiilor

Cinci localităţi din Dâmboviţa, afectate de alunecări de teren, în urma precipitaţiilor (Imagine: Mihai Burlacu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Prefecturii Dâmboviţa, alunecări de teren au avut loc, în ultima perioadă, în comunele Vişineşti, Vârfuri, Râul Alb, Bezdead şi Cândeşti.

O situaţie deosebită se înregistrează la Vişineşti, unde un val de pământ s-a dislocat la doar câţiva metri distanţă de o casă.

Autorităţile au propus familiei care locuieşte în imobilul respectiv să părăsească locuinţa, pentru nu a nu se supune niciunui risc, însă oamenii au refuzat, întrucât casa nu a fost afectată de alunecarea de teren.

În celelalte zone în care s-au produs alunecări de teren nu sunt afectate nici locuinţe şi nici instituţii publice.

Zonele în care valurile de pământ s-au dislocat sunt monitorizate de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici