Cinci persoane au fost reţinute pentru infracţiuni bancare de clonare a cardurilor. Unul dintre suspecţi, prins la aeroport

Anchetatorii au reţinut cinci persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare care confecţiona şi vindea echipamente de clonare a cardurilor bancare şi dispozitive pentru memorarea datelor aferente acestora, unul dintre suspecţii fiind oprit la aeroport, în timp ce încerca să plece din ţară.

997 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane au fost reţinute pentru infracţiuni bancare de clonare a cardurilor. Unul dintre suspecţi, prins la aeroport

Anchetatorii au reţinut cinci persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare care confecţiona şi vindea echipamente de clonare a cardurilor bancare şi dispozitive pentru memorarea datelor aferente acestora, unul dintre suspecţii fiind oprit la aeroport, în timp ce încerca să plece din ţară.

Procurorii şi poliţiştii au făcut 24 de percheziţii, duminică, în Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Dolj, Mehedinţi şi Hunedoara, 14 persoane fiind audiate în baza unor mandate de aducere.

"În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate dispozitive de skimming, calculatoare, telefoane mobile, bani, un atelier de confecţionare a echipamentelor de compromitere a cardurilor bancare. Din anchetă au rezultat indicii că membrii grupării şi-ar fi procurat echipamente necesare realizarii unor dispozitive de clonare a cardurilor şi sisteme informatice pentru memorarea datelor aferente acestora", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Unul dintre liderii grupării a fost oprit la Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să iasă din România, spun poliţiştii. Aceştia susţin că gruparea ar fi furnizat echipamente de skimming pentru compromiterea de ATM-uri sau POS-uri către mai multe grupări infracţionale din România, mai spun poliţiştii.

"Aceste grupări foloseau dispozitivele pentru săvârşirea unor infracţiuni în ţări din Europa, în special în Ucraina, Marea Britanie şi Spania. Echipamentele de skimming erau testate pe bancomate din Bucuresti, doar pentru a se verifica buna functionare a acestora, nefiind folosite pentru clonarea cardurilor în România. Echipamentele de skimming erau ulterior trimise grupărilor beneficiare, banii fiind transferati prin intermediul unor servicii de transfer monetar rapid", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, banii obţinuţi din activitatea infracţională erau folosiţi pentru achiziţionarea de autoturisme de lux şi imobile. De asemenea, prin folosirea de acte falsificate, ar fi fost deschise conturi bancare în care ar fi fost transferaţi bani din străinătate ce ar fi fost retraşi ulterior la bancomate din România.

Persoanele reţinute vor fi prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici