Cinci persoane bănuite că au cultivat, produs şi oferit spre vânzare droguri, cercetate de DIICOT

Cinci persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani sunt cercetate de către procurorii DIICOT din Ialomiţa, fiind bănuite că au cultivat, produs şi oferit spre vânzare substanţe psihoactive, anchetatorii descoperind culturi de canabis la percheziţiile făcute la adresele suspecţilor.

127 afișări
Imaginea articolului Cinci persoane bănuite că au cultivat, produs şi oferit spre vânzare droguri, cercetate de DIICOT

Cinci persoane bănuite că au cultivat, produs şi oferit spre vânzare droguri, cercetate de DIICOT (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa, cinci bărbaţi din Slobozia, având vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, sunt cercetaţi pentru cultivarea, producţia şi comercializarea de substanţe psihoactive.

Dosarul a fost deschis în condiţiile în care, în urma a patru percheziţii făcute în Slobozia şi Bucureşti, la domiciliile suspecţilor, anchetatorii au descoperit plante de canabis, echipamente şi accesorii destinate cultivării şi întreţinerii plantelor (respectiv un cort din material textil, instalaţie de ventilaţie şi iluminare), aproximativ 1,2 kilograme de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, aproximativ 5,5 kilograme de materie vegetală, suport pentru substanţele cu efect psihoactiv, precum şi bunuri şi accesorii destinate consumului de asemenea substanţe.

Anchetatorii au deschis deja acţiunea penală împotriva unui tânăr de 20 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea punerea în vânzare, distribuirea, transportul deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept şi efectuarea, fără drept şi fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operaţiuni ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Poliţiştii bănuiesc că bărbatul a cultivat, produs, consumat şi comercializat canabis timp de aproximativ doi ani, respectiv din 2012 până în prezent. Cercetările continuă în acest caz.

Într-un alt dosar instrumentat de către anchetatorii din Ialomiţa, un bărbat de 32 de ani, din comuna Griviţa, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce, la o percheziţie făcută la domiciliul său, poliţiştii şi procurorii au descoperit cinci plante de canabis, ajunse la maturitate, înalte de aproximativ doi metri şi o instalaţie artizanală de iluminat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici