Cine ar fi crezut? Turismul grecesc pierde, litoralul românesc şi plajele bulgăreşti câştigă

  • Rezervările pentru România au crescut cu 80% faţă de cele pentru Grecia
  • Şi vacanţele în Bulgaria sunt la mare căutare, au înregistrat creşteri de 50%
  • Dacă bulgarii au scăzut preţurile chiar şi la jumătate, în România sunt la fel de mari
17577 afișări
Imaginea articolului Cine ar fi crezut? Turismul grecesc pierde, litoralul românesc şi plajele bulgăreşti câştigă

Litoralul românesc Foto: Mediafax

 

Obligativitatea testului Covid a redus la 15% rezervările pentru Grecia. Românii s-au orientat spre plajele bulgarilor şi, cei mai mulţi, spre ale noastre. Ca să fie şi mai atractivi, bulgarii au redus costul cazării în hotelurile de 4 şi 5* aproape la jumătate. La noi, preţurile au rămas la fel, deşi cererea a crescut cu 80%.

Maria a plătit pentru o noapte la un hotel de 4*, 100 de euro. Acelaşi gen de hotel cu all inclusive te costă 45-50 de euro la bulgari. Rezervările românilor pentru vacanţe în Bulgaria au crescut cu 60% în această perioadă. Atât litoralul românesc, cât şi plajele bulgăreşti, erau vizitate anual de peste un milion de turişti români.

„Mi-am petrecut weekendul acesta la Mamaia, la mare. Pe o cameră simplă, două nopţi, am plătit 200 de euro cu mic dejun inclus. Mult”, a declarat Maria. 

Ce tip de cazare caută românii pe litoral? 

„Sunt rezervări în special la hoteluri foarte scumpe, de 5* şi 4*. Preţurile din Bulgaria, la hotel de 5*, sunt anul ăsta, cum erau preţurile din Bulgaria la hotel de 3*, anul trecut”, a spus Lucian Badîrcea, CEO Iri Travel. 

„În România, numărul de rezervări este semnificativ mai mare faţă de Bulgaria şi e normal să fie aşa”, a mai declarat acesta. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici