Cine te protejează? În perioada de carantină declanşată de coronavirus, actele de violenţă în familie au crescut

  • În lockdown cresc actele de violenţă în familie
  • Legislaţia se adaptează la nivel mondial
  • Se găsesc soluţii pentru raportarea actelor de violenţă
  • ONU - 1 din 3 femei este agresată fizic
245 afișări
Imaginea articolului Cine te protejează? În perioada de carantină declanşată de coronavirus, actele de violenţă în familie au crescut

Sursa foto: profimedia

La nivel mondial, lockdownul a provocat o înmulţire a cazurilor de violenţă domestică. Cifrele ONU arată o creştere cu 30% în Franţa şi Cipru şi 25 % în Argentina.

Unele ţări chiar au luat în seamă aceste cifre. Aşa că au luat măsuri. În Spania, victimele acestor abuzuri le pot semnala discret în farmacii, folosind codul "mască-19". În lockdown, farmaciile au rămas deschise. În Franţa s-au instalat puncte de contact în supermaketuri. Tot în Franţa, noua lege adoptată anul acesta dă puteri medicilor să rupă confidenţialitatea, dacă aceştia consideră că o viaţă este „în pericol imediat”.

Ministerul de Justiţie britanic a dat anul acesta 25 de milioane de lire sterline unor organizaţii de caritate care sprijină victimele abuzurilor domestice. În Marea Britanie sunt raportate anual 2,4 victime, între 16 şi 74 de ani, majoritatea femei.

În Germania, fiecare a patra persoană este afectată de violenţa domestică şi aproape în fiecare caz, copiii asistă la acte de agresiune împotriva mamei lor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici