Cioacă, achitat în dosarul privind violarea corespondenţei fostei sale soţii, Elodia Ghinescu

Poliţistul Cristian Cioacă a fost achitat, vineri, în dosarul în care a fost judecat pentru violarea corespondenţei prin e-mail a fostei sale soţii, avocata Elodia Ghinescu, a dispus Judecătoria Braşov după rejudecarea dosarului, decizia nefiind finală.

450 afișări
Imaginea articolului Cioacă, achitat în dosarul privind violarea corespondenţei fostei sale soţii, Elodia Ghinescu

Cioacă, achitat în dosarul privind violarea corespondenţei fostei sale soţii, Elodia Ghinescu (Imagine: Adel Al Haddad/Mediafax foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Braşov, Anda Sânpetru, Cristian Cioacă a fost achitat întrucât, conform Articolului 10, litera B din Codul de procedură penală, "fapta nu este prevăzută de legea penală".

Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Avocata acestuia a cerut în instanţă achitarea clientului ei pe motiv că, atât timp cât avocata Ghinescu a fost declarată oficial moartă, existând un certificat de deces în acest sens, această infracţiune nu mai există.

Dosarul de violare a corespondenţei electronice a Elodiei Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecătoria Braşov, în aprilie 2011, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Iniţial, Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe Cioacă, în 27 septembrie 2010, la trei ani de închisoare cu suspendare. Hackerul Adrian Niţu, judecat în acelaşi dosar, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în februarie 2009, alături de hacker-ul Adrian Niţu, pentru acces fără drept la sisteme informatice, restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi transferul neautorizat de date informatice.

Cea de-a treia persoană cercetată în acest dosar a fost fostul coleg al lui Cioacă, Marius Sebastian Breazu, ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Braşov. Acesta însă nu a fost trimis în judecată, fiindu-i aplicată doar o sancţiune administrativă.

Cioacă a refuzat să dea orice declaraţie cu privire la acest caz în faţa procurorilor, în schimb a recunoscut în faţa presei că a intrat de pe calculatorul bun comun al celor doi soţi în contul de Yahoo Messenger al fostei sale soţii.

Pe numele lui Cristian Cioacă a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, conform unei decizii din 24 ianuarie 2008 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, însă acesta a stat doar câteva zile în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, întrucât a fost eliberat sub control judiciar.

Acesta este al doilea dosar în care Judecătoria Braşov l-a achitat pe Cioacă, după cel de "furt între soţi", când instanţa a decis să-l achite pe poliţist, în 26 iunie 2011. Avocata familiei Ghinescu a făcut recurs, următorul termen în acest dosar fiind în 19 aprilie, la Curtea de Apel Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici