Ciolacu: Încep să crească cotele în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli

Nu avem încă un flagel în ceea ce priveşte bullyingul sau violenţa, dar încep să crească cotele în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli, spune marţi premierul Marcel Ciolacu. El cere elaborarea unui „program coerent în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli”.

210 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Încep să crească cotele în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli

Ciolacu: Încep să crească cotele în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli

„Am vorbit, de asemenea, despre siguranţa în şcoli. Va trebui, împreună cu Ministerul de Interne, mai ales în această perioadă de vacanţă - să nu o pierdem, să nu venim numai când începe şcoala să facem modificări... Trebuie să profităm de perioada de vacanţă şi să acoperim cât mai bine violenţa în şcoli şi nu să intervenim numai atunci când se întâmplă ceva. Partea de prevenţie este mai importantă decât intervenţia. Nu avem violenţe foarte mari. vedem cu toţii că suntem campioni la ştiri negative. Nu avem încă un flagel în ceea ce priveşte bullingul sau violenţa”, spune Marcel Ciolacu, după o întâlnire de lucru cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Premierul afirmă că, „în schimb, încep să crească cotele în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli”.

„Nu trebuie să ascundem acest lucru, ci trebuie să vorbim despre el, trebuie psihologi în şcoli care să ajute copiii care au căzut în această tentaţie. Vorbim, totuşi, de nişte copii, de nişte adolescenţi. Trebuie ajutaţi să depăşească cât mai repede. Nu sunt o paria a societăţii. Dimpotrivă, dezvoltarea aduce şi astfel de lucruri. Statul român are obligaţia de a interveni şi de a face tot efortul. O să avem o discuţie şi cu dl. ministru de Interne şi cred că putem începe, pe 15 septembrie sau când începe noul an şcolar, să avem un program coerent în ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli, mai ales în zonele urbane aglomerate”, încheie Ciolacu..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici