Ciolacu, întâlnire cu miniştri şi reprezentanţii unor instituţii pe tema căminelor de bătrâni

Premierul Marcel Ciolacu va avea, duminică o întâlnire cu mai mulţi miniştri şi reprezentanţi ai unor instituţii şefilor pentru a discuta despre căminele de bătrâni. „Oameni în vârstă, bolnavi şi vulnerabili care, în loc să fie ajutaţi, au fost efectiv torturaţi”, spunea el vineri.

352 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, întâlnire cu miniştri şi reprezentanţii unor instituţii pe tema căminelor de bătrâni

Ciolacu, întâlnire cu miniştri şi reprezentanţii unor instituţii pe tema căminelor de bătrâni

Premierul Marcel Ciolacu va avea duminică, de la ora 14.00, o întâlnire de lucru cu Marius Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Inspecţiei Sanitare de Stat.

El a cerut întreverederea înaintea şedinţei de vineri a Executivului, când a demisia şefilor instituţiilor cu atribuţii de control în căminele de bătrâni.

„Oameni în vârstă, bolnavi şi vulnerabili care, în loc să fie ajutaţi, au fost efectiv torturaţi. Eu, personal, vă spun sincer, nu am putut parcurge toate stenogramele apărute în presă. Cred că acest grup infracţional organizat, cu complicitatea unor funcţionari, trebuie să răspundă cât mai repede. (...) Duminică solicit o întâlnire la Guvernul României cu ministrul de interne, ministrul muncii, ministrul justiţiei, ministrul sănătăţii şi ministrul dezvoltării şi toţi preşedinţii de autorităţi cu atribuţii de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituţiile statului român”, spunea Ciolacu.

Mai multe descinderi au avut loc marţi la trei cămine de bătrâni din Voluntari şi Ilfov, unde au fost găsiţi aproximativ 100 de vârstnici umiliţi, flămânzi, neîngrijiţi şi lăsaţi în mizerie. Anchetatorii spuneau că este vorba despre un grup infracţional organizat a obţinut un profit de peste 5 milioane de lei cu aceste azile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici