Cioloş către steliştii care au câştigat Cupa Campionilor: Am avut şansa să vă văd "în culori"

Premierul Dacian Cioloş le-a spus fotbaliştilor stelişti care au câştigat Cupa Campionilor Europeni că acum 30 de ani, pe când el avea 16 ani, a avut şansa să-i vadă "în culori" pentru că internatul liceului la care învăţa avea unul dintre puţinele televizoare color din oraş.

1804 afișări
Imaginea articolului Cioloş către steliştii care au câştigat Cupa Campionilor: Am avut şansa să vă văd "în culori"

Cioloş către steliştii care au câştigat Cupa Campionilor: Am avut şansa să vă văd "în culori" (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Acum 30 de ani aveam 16 ani, eram adolescent, îmi amintesc şi acum, am făcut un liceu care mă obliga să stau la internat, deci eram intern alături de câteva sute de colegi. Am avut şansa la vremea acea să avem în internat unul din puţinele televizoare color din oraş şi deci am avut şansa să vă vedem în culori şi mi-amintesc şi acum faptul că mi-a fost permis, cu toată stricteţea dintr-un internat şi dintr-un liceu, să ieşim în curte seara, noaptea, după meciul de fotbal, şi să ne exprimăm bucuria în ciuda tuturor restricţiilor pe care trebuia să le respectăm, dar în momentul respectiv, inclusiv profesorii şi pedagogii, au înţeles că astfel de momente de bucurie nu pot fi blocate de nicio regulă şi poate că e chiar mai bine să nu impui nicio regulă unor oameni care-şi exprimă o bucurie autentică", le-a spus Cioloş gloriilor steliste, marţi, în alocuţiunea susţinută la festivitatea aniversării a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, eveniment organizat la Palatul Cercului Militar Naţional, în Sala de Marmură.

Cioloş i-a felicitat pe fotbaliştii care au câştigat Cupa Campionilor Europeni pentru exemplul pe care l-au dat şi pentru că au creat "o emoţie pozitivă şi un spirit de comuniune autentic", oamenii ieşind în stradă la vremea respectivă.

"Dumneavoastră aţi ştiut să treziţi şi să creaţi în români acel spirit autentic de mândrie naţională aşa cum nu l-a putut face niciun alt eveniment politic sau de altă natură", a spus Cioloş.

După discurs, premierul a oferit, din partea organizatorilor, diplome de merit şi miniaturi ale trofeului obţinut de Steaua Bucureşti, antrenorilor Emeric Jenei şi Anghel Iordănescu, comandantului de atunci al clubului, generalul Nicolae Gavrilă, şi căpitanului de echipă, Tudorel Stoica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici