Cioloş, despre Legea vânătorii: Vom găsi o soluţie pe termen lung, împreună cu Parlamentul

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că a decis amânarea articolelor din Legea vânătorii contestate de crescătorii de animale, până la sfârşitul lunii aprilie, pentru ca, între timp, să fie găsită o soluţie pe termen lung, împreună cu Parlamentul.

1180 afișări
Imaginea articolului Cioloş, despre Legea vânătorii: Vom găsi o soluţie pe termen lung, împreună cu Parlamentul

Cioloş, despre Legea vânătorii: Vom găsi o soluţie pe termen lung, împreună cu Parlamentul (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am decis să amânăm aplicarea articolelor care creează probleme crescătorilor de oi până la sfârşitul lunii aprilie (25 aprilie-n.r.), cu obiectivul ca până atunci, împreună cu parlamentarii, să găsim cadrul legal adecvat, pe termen lung, care să clarifice această problemă", a declarat premierul Dacian Cioloş, la Palatul Parlamentului.

El a afirmat că atunci când a fost modificată Legea vânătorii nu s-a ţinut cont de punctele de vedere ale tuturor părţilor implicate. "Nu s-a ţinut cont de toate părţile atunci când a fost discutată modificarea legii vânătorii. Au fost lăsate lucrurile până în ultimul moment. Guvernul a folosit instrumentul pe care îl avea la dispoziţie, fără să afecteze în mod fundamental decizii legislative luate", a mai explicat premierul.

Guvernul a decis miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, să suspende aplicarea articolelor din Legea Vânătorii referitoare la numărul de câini la stână până la 25 aprilie 2016, urmând ca, între timp, să fie găsită o soluţie de modificare a legii care a stârnit protestele ciobanilor.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunţat miercuri, după şedinţa de guvern, că aplicarea articolelor din Legea vânătorii care se referă la numărul de câini şi la păşunat va fi suspendată până la 25 aprilie 2016, decizia fiind luată printr-o ordonanţă de urgenţă.

De asemenea, Dan Suciu a precizat că premierul a trimis celor doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului o scrisoare prin care le solicită să vină cu soluţii privind modificarea Legii vânătorii, adăugând că există un "interes comun" de a rezolva această problemă.

Peste 2.500 de crescători de oi au protestat marţi la Palatul Parlamentului, pe parcursul manifestaţiei înregistrându-se incidente după ce o parte din aceştia au forţat poarta şi au reuşit să intre în curte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici