Cioloş: Sunt îngrijorat de lipsa reformelor

  • Dacian Cioloş critică blocajele din coaliţia de guvernare
  • Copreşedintele USR PLUS spune că actuala coaliţie patinează
  • Interviul cu Dacian Cioloş va fi difuzat duminică, ora 20.00, pe Aleph News
3115 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Sunt îngrijorat de lipsa reformelor

Cioloş: Sunt îngrijorat de lipsa reformelor

Să ştii că în România avem la guvernare o coaliţie plină de nemulţumiţi. Liderii USR PLUS sunt chiar ei supăraţi de lipsa propriilor reforme. Dacian Cioloş, copreşedinte al USR PLUS, spune că reformele coaliţiei sunt întârziate nu numai de partenerii de coaliţie ci şi de competiţiile interne din partide. Pentru că politicienii se gândesc în primul rând la scaunele lor.

„Sigur, cei care aşteaptă reformă şi observă că nu s-au întâmplat lucrurile acestea au dreptate. Lucrurile funcţionează greoi în coaliţie atunci când vorbim de reforme, există tot felul de rezistenţă. Eu cred că faptul că avem acum alegeri interne şi campanii interne şi în PNL şi în USR PLUS, lucrurile acestea nu ajută.”, a afirmat Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS.

Dacă coaliţia nu începe să facă reformele promise, Cioloş spune că am putea avea probleme inclusiv cu banii care vor veni României prin PNRR.

„Şi dacă nu vom face lucrurile astea în următoarele luni, riscăm inclusiv să avem o problemă cu capacitatea de implementare a PNRR pentru că vedeţi sunt multe responsabilităţi care ţin de stat, de diferite ministere, de diferite agenţii şi dacă acolo avem oameni care au fost numiţi pe sinecuri politice şi nu putem să recrutăm oameni competenţi şi să nu putem înlocui pe cei care nu sunt competenţi şi care nu-şi fac treaba, o să ne blocăm. Putem pune ce miniştri vrem noi în fruntea ministerelor dacă nu există un aparat de lucru care să-şi facă treaba. Şi aici au fost iar tergiversări şi întârzieri în coaliţie.”, mai spune Cioloş.

Urmăreşte interviul cu Dacian Cioloş, duminică, de la ora 20.00, în emisiunea OFF/On The Record, pe Aleph News.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici