Circa o mie de tineri basarabeni au trecut Prutul la Ungheni, refăcând simbolic "Podurile de Flori"

Aproximativ o mie de tineri din Republica Moldova au trecut Prutul, sâmbătă, pe podul feroviar de la Ungheni, refăcând simbolic "Podurile de Flori" şi fiind aşteptaţi cu flori şi colaci de români din mai multe judeţe ale ţării.

1240 afișări
Imaginea articolului Circa o mie de tineri basarabeni au trecut Prutul la Ungheni, refăcând simbolic "Podurile de Flori"

Circa o mie de tineri basarabeni au trecut Prutul la Ungheni, refăcând simbolic "Podurile de Flori" (Imagine: Catalin Hopulele/Mediafax Foto)

Tinerii - aproximativ o mie - au ajuns, sâmbătă, la Punctul de Trecere a Frontierei cu România de la Ungheni, după ce au pornit, în 5 iulie, din Chişinău spre Bucureşti, după Marea Adunare Naţională, mergând pe jos într-o încercare de a reface "Marşul lui Ştefan cel Mare".

Mai multe organizaţii care sprijină Unirea au pus la dispoziţia ieşenilor care au dorit să participe la refacerea simbolică a "Podurilor de Flori" transport gratuit până la punctul de trecere a frontierei şi înapoi.

Astfel, acolo s-au adunat mii de persoane din mai multe judeţe ale ţării, precum Botoşani, Vaslui, Iaşi, dar şi Alba şi Harghita, care i-au întâmpinat pe tinerii ce au trecut Prutul cu flori şi colaci.

Aceştia au scandat pentru Unire şi pentru desfiinţarea "hotarului de la Prut", manifestările continuând până după-amiaza cu o serie de evenimente artistice organizate pe o scenă improvizată.

Tinerii care au trecut graniţa vor pleca, duminică dimineaţă, spre Bucureşti, unde îşi propun să meargă, împreună cu românii care susţin cauza unirii României cu Basarabia, la Palatul Cotroceni, pentru a-i cere preşedintelui României sporirea eforturilor pentru reîntregirea naţională.

Prima întâlnire din Bucureşti este programată pentru ora 14.00, în Piaţa Univeristăţii, însă organizatorii marşului îi îndeamnă pe români să îi aştepte pe basarabeni în toate gările din drumul spre Bucureşti, trenul plecând duminică, la ora 6.00, din Iaşi.

"Trenul Unirii va porni duminică dimineaţă din gara Iaşi şi nimic şi nimeni nu îl va mai putea opri din drumul spre Bucureşti. Aceşti tineri poartă în suflete flacăra dorinţei de Unire şi au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni", a declarat George Simion, preşedintele Acţiunii 2012, unul dintre ONG-urile care au organizat acest eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici