Circulaţia pe Dunăre, blocată în zona Portului Drobeta Severin după ce ecluza sârbească s-a defectat

Circulaţia pe Dunăre este blocată, sâmbătă, în condiţiile în care ecluza sârbească s-a defectat, iar cea românească este în reparaţii de peste un an.

319 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe Dunăre, blocată în zona Portului Drobeta Severin după ce ecluza sârbească s-a defectat

Circulaţia pe Dunăre, blocată în zona Portului Drobeta Severin după ce ecluza sârbească s-a defectat (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Şeful Biroului pentru Siguranţa Navigaţiei din cadrul Căpităniei Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu, a declarat că navele care ajung în zonă aşteaptă să se remedieze problema pentru că nu pot trece nici în aval, nici în amonte.

"A apărut o defecţiune tehnică la ecluza sârbească şi nu se mai fac ecluzări până cel mai devreme duminică la orele 16.00. Deocamdată nu avem un act oficial de la partea sârbeacsă, deşi prin protocol trebuia să anunţe, dar navigaţia este întreruptă în zona Portului Drobeta Turnu Severin", a mai spus Genovu.

Potrivit acestuia, sâmbătă dimineaţă în Portul Drobeta Turnu Severin staţiona o navă sub pavilion german, încărcată cu floarea soarelui, care nu poate face ecluzarea, iar alte 17 convoaie încărcate cu cereale şi alte produse sunt în continuare blocate pe fluviu din cauza debitelor scăzute ale Dunării.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, sâmbătă dimineaţă debitele la intrarea în ţară a fluviului Dunărea, la Baziaş, erau de 2300 metri cubi pe secundă, sub media multianuală de 3800 de metri cubi pe secundă pentru aeastă perioadă, iar prognoza pentru următoarele 24 de oră este de creştere până la 2450 meti cubi pe secundă..

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici