Circulaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie şi vânt puternic pe A2 şi A4, în judeţul Constanţa

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ploaie şi vânt puternic, marţi după-amiază, pe autostrăzile A2 şi A4, din judeţul Constanţa, existând pericol de acvaplanare, potrivit Centrului Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

226 afișări
Imaginea articolului Circulaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie şi vânt puternic pe A2 şi A4, în judeţul Constanţa

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de ploaie şi vânt puternic pe A2 şi A4, în judeţul Constanţa (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Sursa citată precizează că marţi după-amiază, pe autostrada A4 şi pe autostrada A2, între kilometrii 144 şi 212, din judeţul Constanţa, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de vânt puternic şi ploaie, existând risc de acvaplanare.

De asemenea, în judeţul Gorj, din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă şi a vizibilităţii reduse, rămâne închis DN67C Novaci - Rânca, pe sectorul cuprins între kilometrii 16 şi 34+800 de metri, la ora actuală echipele de intervenţei acţionând cu opt utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, unde se circula în condiţii de iarnă, la ora actuală ninsoarea a încetat, iar şoseaua este umedă. În zona staţiunii Sinaia, la kilometrul 123, timp de o jumătate de oră s-a circulat pe o singură bandă din cauza unui copac rupt de vânt.

Şi pe DN11, în judeţele Bacău şi Covasna, în Pasul Oituz, se menţine riscul ruperii unor arbori, din cauza vântului şi a greutăţii zăpezii, astfel că poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să circule cu multă prudenţă.

În schimb, în judeţul Covasna, a fost redeschis, în condiţii de iarnă, DN2D Ojdula - Lepşa, unde circulaţia fusese întreruptă pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină eficient în zona rămasă neasfaltată, pe o distanţă de aproape cinci kilometri, în apropiere de limita cu judeţul Vrancea, unde stratul de zăpadă măsura aproape 30 de centimetri.

Traficul rutier a fost reluat şi pe DN1A Săcele - Cheia, în zona Brădet, din judeţul Braşov, după ce, în cursul dimineţii, fusese întrerupt din cauza unui autotren care a derapat.

Marţi dimineaţă, ciirculaţia rutieră s-a desfăşurat îngreunat, în condiţii de iarnă, pe mai multe drumuri din ţară din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului, iar unele tronsoane de drum au fost închise temporar pentru deszăpezire.

Luni dimineaţă, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 20 de judeţe din nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării, unde începând de luni după-amiază şi până marţi seară vor fi ploi, lapoviţă şi ninsori, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50-60 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, fiind valabilă de luni, ora 15.00, până marţi, la ora 20.00.

În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali va ninge, se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi să circule cu viteză adaptată şi să ţină cont de faptul că pe unele drumuri din zonele montane sunt necesare anvelope de iarnă.

Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici