Circulaţie feroviară blocată între Miercurea Ciuc şi Braşov, după ce un tren a lovit un TIR

Circulaţia feroviară este blocată, vineri dimineaţă, între Miercurea Ciuc şi Braşov, după ce un tren personal care circula dinspre Ciceu spre Braşov a lovit un TIR încărcat cu bere, două persoane fiind rănite.

603 afișări
Imaginea articolului Circulaţie feroviară blocată între Miercurea Ciuc şi Braşov, după ce un tren a lovit un TIR

Circulaţie feroviară blocată între Miercurea Ciuc şi Braşov, după ce un tren a lovit un TIR (Imagine: Shutterstock)

Călătorii trenurilor de pe ruta Miercurea Ciuc - Braşov sunt transportaţi cu mijloace auto între staţiile Siculeni şi Miercurea Ciuc, informează CFR Călători.

Circulaţia feroviară este închisă între staţiile Miercurea Ciuc şi Siculen, după ce joi dimineaţă, în jurul orei 4.30, la trecerea la nivel cu calea ferată de la kilometrul 96+892, de la ieşirea din Miercurea Ciuc, prevăzută cu semnale acustice şi luminoase, trenul personal 4502 Siculeni - Braşov a lovit remorca unui tir încărcat cu bere, au precizat reprezentanţii CFR Călători, într-un comunicat de presă.

În urma impactului cu remorca tirului, trenul, format dintr-o ramă electrică, a fost avariat, fiind loviţi şi doi stâlpi de înaltă tensiune. Mecanicul trenului a fost rănit şi transportat la spital, fiind în afara oricărui pericol.

Potrivit CFR Călători, în urma accidentului niciunul dintre pasagerii trenului nu a fost rănit.

Şase trenuri personal care circulă pe relaţia Siculeni - Miercurea Ciuc şi retur au fost anulate şi au fost introduse suplimentar patru trenuri care circulă până la şi de la Siculeni, respectiv până la şi de la Miercurea Ciuc. Între staţiile Siculeni şi Miercurea Ciuc se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto, au mai spus reprezentanţii CFR Călători.

Echipele de intervenţie feroviară aflate la faţa locului lucrează la eliberarea gabaritului, remedierea defecţiunilor produse la stâlpii de înaltă tensiune, repunerea sub tensiune a liniei de contact şi reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita, comisar şef Constantin Nuţ, la ora 4.20, un trenul personal Ciceu - Braşov a izbit remorca unui tir încărcat cu bere, care a rămas blocat pe calea ferată, la intrarea în Miercurea Ciuc, din cauza unei defecţiuni la cutia de viteze.

În urma impactului, cabina autotrenului a intrat într-o casă, unde se afla o familie, între care şi doi copii, în timp ce remorca acestuia a înconjurat un vagon de tren şi a fost târâtă aproape 150 de metri.

De asemenea, mecanicul de locomotivă şi şoferul tirului au fost răniţi. Mecanicul de locomotivă a fost transportat la spital cu o autospecială SMURD, iar şoferul tirului a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici