Circulaţie rutieră dificilă în Harghita din cauza zăpezii

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, luni, pe drumurile naţionale care traversează zonele înalte din judeţul Harghita, carosabilul fiind acoperit cu un stat de până la trei centimetri de zăpadă frământată.

305 afișări
Imaginea articolului Circulaţie rutieră dificilă în Harghita din cauza zăpezii

Circulaţie rutieră dificilă în Harghita din cauza zăpezii (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

În Harghita a început să ningă în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.00, iar pe şosele s-a depus zăpada, care s-a menţinut în special în zonele înalte ale judeţului, unde stratul de zăpadă atinge trei centrimetri pe drumurile naţionale.

Potrivit şefului Secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, pe DN 13 B, Gheorgheni - Bucin - Praid, stratul de zăpadă de pe carosabil atinge trei centimetri la Vârful Bucin, unde s-a intervenit cu material antiderapant. La Bucin, stratul de zăpadă aşternut în afara şoselei măsoară opt centimetri.

De asemenea, se circulă îngreunat din cauza zăpezii şi pe DN 12 Miercurea Ciuc – Gheorgheni, în zona localităţii Izvoru Mureşului, pe DN 15, între Topliţa şi Borsec, precum şi pe DN 12 C, în staţiunea Lacu Roşu.

Conform sursei citate, 22 de utilaje de deszăpezire acţionează, începând de la ora 02.00, pentru îndepărtarea zăpezii de pe drumurile naţionale care străbat judeţul Harghita, iar până în prezent nu au fost înregistrate blocaje în trafic.

Potrivit meteorologului Tanko Karoly de la Staţia Meteorologică Miercurea Ciuc, ploile care au căzut începând de duminică seară în Harghita s-au transformat în ninsori, în primele ore ale zilei de luni. Cea mai scăzută temperatură din judeţ, de minus 2 grade Celsius, s-a înregistrat la Bucin, în intervalul 6.30- 7.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici