Cititul cărţilor în Italia a ajuns în 2022 la cel mai scăzut nivel din ultimii 22 de ani

Scăderea se înregistrează după ce în perioada pandemiei COVID numărul cărţilor citite a crescut, potrivit Reuters.

112 afișări
Imaginea articolului Cititul cărţilor în Italia a ajuns în 2022 la cel mai scăzut nivel din ultimii 22 de ani

Cititul cărţilor în Italia a ajuns în 2022 la cel mai scăzut nivel din ultimii 22 de ani

Mai puţin de 40% dintre italieni au citit o carte anul trecut, potrivit datelor publicate joi. Copiii reprezintă categoria celor mai pasionaţi cititori.

Biroul naţional de statistică ISTAT a anunţat că 39,3% dintre persoanele cu vârsta de peste cinci ani au citit cel puţin o carte în 2022. Este vorba despre cărţile citite de plăcere, nu şi despre cele folosite pentru studiu sau muncă. Această cifră a scăzut de la 40,8% în 2021 şi a fost cea mai mică din 2000 încoace.

Doar 17,4% dintre persoane au citit cel mult trei cărţi în 2022, a precizat ISTAT.

Femeile şi copiii sunt mult mai înclinaţi să deschidă o carte decât bărbaţii, au arătat datele. Cele mai avide cititoare sunt fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, dintre care aproximativ 64% au citit cel puţin o carte în cursul anului.

În general, numărul cititorilor de sex feminin este cu 10 puncte mai mare decât cel al bărbaţilor, a mai arătat statistica ISTAT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cărţi,
citit,
italia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici