CJ Constanţa: Decizia de arestare a lui Constantinescu vrea să umbrească scandalul cu Mircea Băsescu - FOTO

Consiliul Judeţean Constanţa consideră că decizia instanţei de arestare preventivă a preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, reprezintă o “încercare disperată” de a aduce în spaţiul public un alt scandal care să-l umbrească pe cel al lui Mircea Băsescu.

456 afișări
Imaginea articolului CJ Constanţa: Decizia de arestare a lui Constantinescu vrea să umbrească scandalul cu Mircea Băsescu - FOTO

CJ Constanţa: Decizia de arestare a lui Constantinescu vrea să umbrească scandalul cu Mircea Băsescu

“Solicitarea DNA de a cere arestarea preventivă pentru 30 zile şi încuviinţarea acesteia de către Tribunalul Bucureşti nu este altceva decât o încercare disperată de a aduce in spaţiul public un alt scandal de presă, care să îl pună în umbră pe cel provocat de fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu. Din păcate, aceste jocuri de culise nu ţin cont de viaţa unui om, care prin această decizie este condamnat la moarte, Nicușor Constantinescu urmând ca în Statele Unite ale Americii sa fie supus unui proces de radioterapie, singurul care îi poate oferi speranţa la viaţă”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citată mai precizează că Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu pentru 30 de zile, deşi avocatul preşedintelui CJ Constanţa, Marius Mocanu, a depus documente care arată starea medicală gravă în care se află Constantinescu.

“În ciuda faptului că avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a pus la dispoziţia instanţei dovezi de necontestat privitoare la starea medicală a acestuia, constând în rapoarte medicale emise de dr. Mohamad E. Allaf, Şeful clinicii de Chirurgie Robotică din cadrul Spitalului Johns Hopkins, raportul dr. Amol Narang, Seful Departamentului de Radiologie Oncologică din cadrul aceluiaşi spital, precum şi imagini audio-video şi fotografii care îl înfăţişau pe clientul său într-o stare medicală foarte gravă, dovezi care au apărut şi în presă, instanţa nu a luat în considerare toate acestea şi a aprobat în mod inexplicabil şi inuman cererea procurorilor DNA. Precizăm că pe toată durata spitalizării lui Nicuşor Constantinescu în Statele Unite ale Americii, avocatul Marius Mocanu a prezentat rapoarte medicale incontestabile ori de câte ori organele judiciare au solicitat clarificări şi dovezi în sensul celor susţinute. Organele de anchetă au fost încunoştinţate în permanenţă despre evoluţia stării medicale a Preşedintelui Consiliului Judetean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi despre complicaţiile grave survenite post-operator, cele care îl ţin şi acum pe acesta sub observaţia strictă a medicilor americani", se mai arată în comunicatul Consiliului Judeţean.

GALERIE FOTO

De asemenea, reprezentanţii CJC au transmis presei şi scrisoarea depusă la instanţă din partea unităţii medicale în care se explică ce intervenţii a suferit Nicuşor Constantinescu şi care este starea sa actuală de sănătate.

"Am avut plăcerea să ofer îngrijire medicală domnului Nicuşor Daniel Constantinescu aici, la Spitalul Johns Hopkins. După cum probabil ştiţi deja, dânsul a fost diagnosticat cu cancer agresiv de prostată care a fost avansat local şi a invadat veziculele seminale pe lângă scorul 9 pe scara Gleason. După o discuţie legată de riscuri, beneficii şi alternative, dumnealui a suferit o prostatectomie radicală asistată robotic Da Vinci cu limfadenectomie pelvină în data de 12 aprilie 2014. În timpul operaţiei au fost scoase prostata, veziculele seminale şi ganglionii limfatici pelvini. Rezultatul a confirmat o formă agresivă de cancer în cazul acestui pacient tânăr. Iniţial, pacientul s-a simţit bine, dar din păcate a suferit o pierdere anastomotică vezico-ureterală pe lângă un limfocel, necesitând amplasarea prelungită a două catetere. Cateterul urinar a fost scos în data de 15 mai, iar cateterul abdominal (limfocel) este încă montat aşteptându-se resorbirea lichidului limfatic. Aşa cum era de aşteptat, pacientul se confruntă în prezent cu incontinenţa urinară care este normală după prostatectomie radicală şi poate avea o evoluţie imprevizibilă a recuperării. Majoritatea bărbaţilor îşi vor recăpăta controlul urinar la şase luni după operaţie, în vreme ce în cazul altora poate dura mai mult. Din păcate, câţiva pacienţi nu-şi vor recăpăta niciodată controlul urinar complet”, se arată în începutul scrisorii semnate de către dr. Mohamad E. Allaf, Şeful clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului Johns Hopkins.

Medicul explică în continuare că Nicuşor Constantinescu trebuie supus radioterapiei, dar că această procedură nu poate fi realizată în prezent deoarece au apărut unele complicaţii.

“Domnul Constantinescu a fost internat în spital pentru intervenţia chirurgicală în aprilie şi a fost internat din nou de două ori necesitând introducerea drenei abdominale după ce tomografia computerizată a confirmat formarea unui limfocel aşa cum s-a arătat mai sus. De asemenea, dânsului i-au fost administrate antibiotice pentru o infecţie şi a necesitat îngrijire medicală intensivă perioperatorie. Cateterul abdominal a fost introdus în data de 3 mai 2014 şi va fi scos când drenajul scade sub 50 ml la 24 de ore. În prezent, drenajul este de aproximativ 100 ml la 24 de ore. Dat fiind patologia sa agresivă, se recomandă ca pacientul să fie supus radioterapiei. Întrucât are încă montat cateterul abdominal, programarea consultaţiei la Dr. Danny Song la secţia de radioterapie oncologică a fost anulată pentru că nu poate fi supus radioterapiei cât timp are cateterul montat. Se recomandă, de asemenea, ca dânsul să aştepte o perioadă înainte de radioterapie pentru a se permite vindecarea ţesuturilor înainte de expunerea la radiaţii. (…) Tratamentul pe bază de radiaţii este intensiv şi va avea o durată de circa 6-8 săptămâni după scoaterea cateterului”, mai susţine medicul de la spitalul american.

În încheierea scrisorii, specialistul de la Spitalului Johns Hopkins avertizează că o întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale în cazul lui Nicuşor Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate şi poate anula progresul făcut în recuperarea sa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit, luni, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, decizia fiind luată de Tribunalul Bucureşti. Hotărârea instanţei a fost contestată de avocatul lui Nicuşor Constantinescu, contestaţia urmând să fie judecată la Curtea de Apel Bucureşti.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Potrivit DNA, Gâmbuţeanu, în calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa, cu ajutorul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în 2011, 2012 şi 2013. Astfel, arată procurorii, nu a mai fost posibilă efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.

O altă acuzaţie adusă în acest dosar se referă la faptul că, în perioada 2007-2014, preşedintele CJ Constanţa nu a prelungit 11 certificate de urbanism şi autorizaţiile de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.

Într-un alt dosar, în 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Constantinescu este cercetat, în alt dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

Nicuşor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici