- Home
- Social
- (07.07.2020, 14:59)
- Irina Ursu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
„Clean label” e noul trend în industria alimentară. Etichetele fără E-uri, o provocare pentru producătorii români
- Clean label este un trend internaţional în industria alimentară ce presupune eliminarea e-urilor din produse
- Fabrica româno-belgiană de panificaţie din Câmpia Turzii a început procesul de “clean label” din 2015
- Fabrica produce baghete franţuzeşti sau pâine artizanală făcute doar din produse naturale
544 afișări
Mai există produse fără E-uri? Răspunsul este da. Din ce în ce mai mulţi producători de la noi se aliniază trendului internaţional “clean label”. Trendul presupune că alimentele să nu mai conţină conservanţi sau substanţe de sinteză. O fabrică de panificaţie din Câmpia Turzii a început transformarea în urmă cu cinci ani. Procesul de curăţare al etichetei a fost o provocare pentru furnizorii de materie primă, aşa că mulţi au renunţat la parteneriat. Şi pentru o fabrică din Cluj alinierea la standardul de „clean label” a fost plin de încercări pentru că a presupus investiţii suplimentare în tehnologie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Primele probleme la cipul Neuralink: Ce s-a întâmplat în creierul primului om implantat, la doar o lună după ce a primit dispozitivul
-
Ambasadorul Israelului distruge Carta ONU cu un tocător de hârtie. A protestat împotriva votului pro-Palestina
-
Cum poate fi blocată Rusia pe front. Ucraina aşteaptă primele avioane de luptă F-16 în iunie sau iulie - surse
-
Novak Djokovic, lovit de o sticlă de apă, a ieşit de pe teren sângerând
„Ouăle, dacă au conservanţi, şi nu vorbesc de cei agresivi, au un termen de expirare mai lung de 3 săptămâni. Ouăle care au clean label au doar o săptămână. Nu ştiu dacă jumătate dintre cei care care erau furnizori înainte au mai rămas furnizori. Nu toţi au reuşit să facă pasul spre clean label, nu e uşor, e o chestiune foarte complicate din punct de vedere tehnologic”, spune Răzvan Boşomoiu, general manager la fabrica de panificaţie şi patiserie.
„Baghetele au fost primele produse pe care le-am transformat în clean label, iar apoi produsele artizanale. În mare, reţeta este făcută din făină apă şi drojdie, iar acel ameliorator este făcut acum dintr-un cocktail enzimatic. Până la urmă, întreg procesul de producţie a trebuit complet ajustat”, explică Horaţiu Butaş, manager de producţie la fabrica de panificaţie şi patiserie.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Schimbarea de sex a ajuns în România. Un programator din Cluj a cerut în instanță să devină „femeie”
Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din imaginile cu ea dezbrăcată!
PROSPORT.RO
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe