Cluj: Covoare persane din mătase, de 10.000 de euro, la o expoziţie de artizanat din Iran

Covoare persane din mătase, lucrate manual, care costă între 50 de euro şi 10.000 de euro, poşete din lână, vase din metal emailat şi haine tradiţionate, sunt expuse şi vândute, vineri, în cadrul unei expoziţii de artă şi artizanat din Iran la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.

811 afișări
Imaginea articolului Cluj: Covoare persane din mătase, de 10.000 de euro, la o expoziţie de artizanat din Iran

Cluj: Covoare persane din mătase, de 10.000 de euro, la o expoziţie de artizanat din Iran

Directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Tudor Sălăgean, a declarat, la deschiderea expoziţiei, că manifestarea este organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Islamice Iran în România, Middle East Political and Economic Institute şi Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB), transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Muzeul Etnografic al Transilvaniei găzduieşte o expoziţie cu vânzare de artă şi artizanat din Iran în cadrul Zilelor Culturii Iraniene, unde sunt expuse, pe de-o parte, tablouri, miniaturi din Persepolis, jocuri de şah, dar şi covoare persane, farfurii din metal emailat, cutii din lemn cu intarsii, haine tradiţionale, poşete. Toate fondurile obţinute vor fi donate copiilor bolnavi de cancer din România. Expoziţie este organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Islamice Iran în România, Middle East Political and Economic Institute şi UBB”, a spus Sălăgean.

Ambasadorul Iranului în România, Hamid Moayyer, prezent la inagurarea expoziţiei, a declarat, la rândul său, că mulţumeşte Muzeului Etnografic al Transilvaniei pentru oportunitatea de a putea prezenta publicului clujean o parte din arta şi artizanatul din Iran, ţară care are o istorie străveche.

În cadrul expoziţiei sunt oferite spre vânzare, printre altele, covoare persane din mătase, lucrate manual, dar şi simple, din lână, de diverse mărimi, care au preţuri cuprinse între 50 de euro şi 10.000 de euro, poşete din lână dublate în interior de un material impermeabil, care costă între 70 şi 100 de lei, tunici tradiţionale iraniene, care costă 200 de lei, vase şi farfurii din metal emailat, cu preţuri cuprinse între 100 şi 300 de lei, sau ţesături cu fire de mătase şi argint, de diferite mărimi, care au preţuri cuprinse între 10 lei şi 300 de euro.

Expoziţia de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei este deschisă vineri şi sâmbătă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici