Cluj: Zeci de gospodării şi subsoluri din Negreni şi Dej, inundate în urma ploilor abundente

Aproximativ 30 de gospodării din comuna clujeană Negreni au fost afectate de inundaţii, miercuri, în urma ploilor abundente căzute în ultimele ore, iar mai multe subsoluri s-au umplut cu apă în municipiul Dej, pompierii fiind solicitaţi să intervină cu pompe.

180 afișări
Imaginea articolului Cluj: Zeci de gospodării şi subsoluri din Negreni şi Dej, inundate în urma ploilor abundente

Cluj: Zeci de gospodării şi subsoluri din Negreni şi Dej, inundate în urma ploilor abundente (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii au fost solicitaţi să intervină cu autospeciale şi pompe pentru scoaterea apei din mai multe subsoluri din municipiul Dej, precum şi din mai multe gospodării din comuna clujeană Negreni.

Am fost solicitaţi să intervenim pentru a scoate apa din trei subsoluri situate în Dej, la unul dintre subsoluri proprietarul ne-a solicitat de mai multe ori, întrucât canalizarea nu a mai făcut faţă, iar subsolul său a fost inundat în mod repetat, apa măsurând aproximativ zece centimetri. Am fost solicitaţi şi la Negreni, acolo s-a intervenit cu o autospecială de la Huedin, tot pentru a scoate apa din subsoluri şi curţi”, a spus Biriş.

La rândul său, viceprimarul comunei Negreni, Vlad Daniel Nistor, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în urma ploilor abundente din noaptea de marţi spre miercuri, zece case sunt inundate şi alte 20 de gospodării sunt afectate.

“De azi dimineaţă (miercuri - n.r.) de la ora 05.00 am intervenit cu motopompe să scoatem apa din case, am întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi am solicitat şi ajutorul pompierilor. Din fericire nu a fost viitură, dar apa s-a adunat din pânza freatică şi de la câteva pâraie umflate”, a spus Vlad Daniel Nistor.

Viceprimarul a adăugat că vremea este în continuare noroasă la Negreni şi plouă, autorităţiile fiind pregătite să intervină şi în cazul unei posibile viituri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici