CNA: 14 televiziuni cu audienţe sub 1.000 de telespectatori pe minut, în lista "must carry" din 2020

CNA a stabilit lista pe anul 2020 a televiziunilor "must-carry", ce trebuie retransmise obligatoriu de toţi cabliştii, iar 14 dintre cele 33 de posturi private selectate au audienţe sub 1.000 de telespectatori pe minut, potrivit site-ului instituţiei.

5400 afișări
Imaginea articolului CNA: 14 televiziuni cu audienţe sub 1.000 de telespectatori pe minut, în lista "must carry" din 2020

sursa FOTO: Profimedia

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au decis, în şedinţa de marţi, publicarea listei "must-carry", conform articolului 82 din Legea audiovizualului numărul 504 din 2002. Lista "must carry" se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH) şi a fost publicată pe pagina de internet a CNA.

Potrivit articolului 82, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă".

Astfel, în lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablişti în anul 2020 se regăsesc programele Societăţii Române de Televiziune: TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi studiourile teritoriale Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

De asemenea, pe lista televiziunilor "must-carry", ce trebuie retransmise obligatoriu de cabliştii din România, se regăsesc televiziunile TV5 şi Moldova 1, programe a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale între România şi Franţa, respectiv Republica Moldova. Totuşi, în cazul televiziunii publice de la Chişinău, obligativitatea retransmisiei este amânată până la rezolvarea de către Compania "Teleradio - Moldova" a problemelor tehnice care vizează transmisia programului pe teritoriul României.

În plus, pe lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablişti în 2020 se regăsesc 33 de televiziuni comerciale, selectate în ordinea indicelui anual de audienţă pe 2019, comunicat de Asociaţia Română pentru Măsurarea Audienţelor: România TV, Naţional TV, Prima TV, B1 TV, Digi 24, Realitatea Plus, Favorit TV, Trinitas TV, Kiss TV, Taraf TV, National 24 Plus, Music Channel, U TV, Speranta TV, Hit Music, Magic TV, Naşul TV, Orizont TV, TV Sud Est, TeleStar, Travel Mix, Credo TV, Inedit TV, Alfa Omega TV, Cinethronix, Rock TV, NCN, Bucureşti TV, Medika TV, Kapital TV, Canal 33, IDA TV şi Link Press.

Ultimele 14 dintre acestea au audienţe de sub 1.000 de spectatori pe minut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici