CNAS, după problemele semnalate: Reamintim că valabilitatea cardurilor de sănătate este de 7 ani

CNAS reaminteşte furnizorilor de servicii medicale, dar şi asiguraţilor, că termenul de valabilitate a cardurilor de sănătate emise până în data de 31 iulie a fost prelungit de la 5 la 7 ani, în contextul semnalării unor probleme privind acordarea serviciilor medicale de către furnizori.

388 afișări
Imaginea articolului CNAS, după problemele semnalate: Reamintim că valabilitatea cardurilor de sănătate este de 7 ani

CNAS, după problemele semnalate: Reamintim că valabilitatea cardurilor de sănătate este de 7 ani

Precizarea vine după ce Casa Naţională de Asigurări în Sănătate a primit, în ultimele zile, mai multe semnalări telefonice potrivit cărora unii furnizori, aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate, au refuzat să acorde servicii medicale persoanelor asigurate, pe motivul că acestea deţin carduri cu termenul de valabilitate depăşit.

„Menţionăm că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate timp de doi ani după data de expirare a valabilităţii inscripţionată pe suprafaţa din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani. În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019”, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX de Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS).

Conform aceleiaşi Hotărâri de Guvern, cardurile naţionale de sănătate noi, care se emit începând cu data de 1 august, au deja durata de valabilitate de şapte ani.

Sursa citată mai precizează că măsura de prelungire a duratei valabilităţii cardurilor permite o economie de circa 270 milioane lei în perioada anilor 2018 – 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici