COD GALBEN de caniculă, luni. Bucureştiul şi alte 15 judeţe, lovite de valul de căldură

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit atenţionarea meteorologică cod galben de caniculă emisă în weekend şi pentru ziua de luni, extinzând şi numărul judeţelor de la nouă la 16, inclusiv Bucureştiul.

11952 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de caniculă, luni. Bucureştiul şi alte 15 judeţe, lovite de valul de căldură

COD GALBEN de caniculă, prelungit până luni. Care sunt zonele afectate

Atenţionarea meteorologică cod galben de caniculă a fost valabilă sâmbătă, duminică, apoi prelungită şi luni, iar judeţele vizate sunt Alba, Brăila, Gorj, Mehedinţi, Arad, Călăraşi, Giurgiu, Olt, Ilfov, Caraş-Severin, Hunedoara, Bihor, Dolj, Timiş, Ialomiţa şi Teleorman.

Meteorologii avertizează că valul de căldură va persista în toată ţara, iar disconfortul termic va fi accentuat în vest, sud şi sud-est şi pe arii restrânse în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime frecvent între 35 şi 37 de grade, mai ridicate până în jurul a 38 de grade în extremitatea de sud-vest a teritoriului. În aceste regiuni, minimele nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

În zonele de deal şi de munte, în jumătatea de nord-est şi pe arii mai restrânse în rest, mai ales în cursul după-amiezilor şi al nopţilor, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici