COD GALBEN de inundaţii în mai multe judeţe. HARTA zonelor afectate

Râurile din mai multe bazine, aflate pe teritoriul a cinci judeţe din nord-vestul ţării - Maramureş, Satu Mare, Cluj, Bistriţa Năsăud şi Sălaj -, se vor afla sub atenţionare de COD GALBEN de inundaţii, de marţi, de la ora 20.00, până miercuri, la ora 20.00.

1262 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de inundaţii în mai multe judeţe. HARTA zonelor afectate

Cod galben de inundaţii în cinci judeţe din nord-vestul ţării (Imagine: Mediafax Foto)

Codul galben se instituie pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someş (judeţele Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Cluj) şi Crasna (judeţele Sălaj şi Satu Mare), potrivit atenţionării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

În primele ore ale intervalului menţionat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie cu efect de inundaţii locale şi pe unele râuri mici din zona de deal şi munte din sud-vestul ţării, mai anunţă INHGA. Aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici