Cod galben de inundaţii pentru bazine hidrografice din Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, vineri, un cod galben de inundaţii pentru bazine hidrografice din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa Năsăud, care intră în vigoare sâmbătă,m la ora 4 şi e valabil luni la ora 12.

104 afișări
Imaginea articolului Cod galben de inundaţii pentru bazine hidrografice din Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud

Cod galben de inundaţii pentru bazine hidrografice din Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate pentru următoarele 48 de ore şi a propagării, de sâmbătă de la ora 4 până luni la ora 12 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Aceste fenomene vor avea loc pe râurile bazinelor hidrografice Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), se arată în informarea INHGA

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare de sâmbătă de la ora 10 până duminică, la ora 18 pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vişeu şi Iza (judeţul Maramureş).

Potrivit INHGA, de sâmbătă, de la ora 14 până luni, la ora 12 pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad (judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vaslui şi Galaţi), afluenţii mici ai Siretului aferenţi sectorului aval S.H. Nicolae Bălcescu (judeţele Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi), afluenţii Prutului aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni (judeţele Vaslui şi Galaţi) se pot înregistra inundaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici