COD PORTOCALIU de furtună şi COD GALBEN de inundaţii, până la ora 22.00. Vezi judeţele afectate

ANM a emis o avertizare cod portocaliu de furtună pentru judeţele Buzău şi Prahova, urmând să cadă ploi abundente, cuprinse între 30 şi 35 de litri pe metrul pătrat. Judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu se află sub avertizare cod galben de furtună.

9246 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de furtună şi COD GALBEN de inundaţii, până la ora 22.00. Vezi judeţele afectate

Două judeţe ameninţate de inundaţii. Cod galben de inundaţii în bazin hidrografice

Potrivit ANM, în judeţele Buzău şi Prahova se vor semnala averse care vor cumula 30 - 35 de litri pe metrul pătrat, descărcări electrice frecvente, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină de mici dimensiuni.

În zonă s-au acumulat deja cantităţi de apă în jurul a 35 - 40 de litri pe metrul pătrat.

Avertizarea cod portocaliu de furtună este în vigoare până marţi la ora 11.00.

De asemenea, ANM a emis şi o avertizare cod galben de furtună pentru judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu, în vigoare până marţi la ora 11.10.

Cod galben pentru bazinele hidrografice, în urma ploilor

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii pentru râuri din bazinele hidrografice ale judeţelor Buzău şi Vrancea. Atenţionarea hidrologică este în vigoare de până marţi la ora 15.00. 

Potrivit hidrologilor, ca urmare a ploilor din ultima perioadă se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice ale Buzăului mijlociu şi inferior, Râmnicu Sărat - judeţele Buzău şi Vrancea.

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din bazinul mijlociu al Rm. Sarat.

Avertizarea cod galben de inundaţii este în vigoare de până marţi la ora 15.00.

Cod galben de inundaţii şi pentru judeţele Prahova şi Ialomiţa, până marţi la ora 22.00

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod galben de inundaţii şi pentru râuri din judeţele Prahova şi Ialomiţa, în vigoare până marţi seara.

Potrivit hidrologilor, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe afluenţii Prahovei aferenţi sectorului aval S.H. Prahova şi Sărata (afluent al râului Ialomiţa), în judeţele Prahova, Buzău şi Ialomiţa.

Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice: Leaotul, Viişoara, şi bazinele superioare ale râurilor Cricovul Sărat şi Sărata.

Atenţionarea hidrologică este în vigoare de până marţi la ora 22.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici