COD PORTOCALIU de inundaţii pe Dunăre în şapte judeţe, până la 17 aprilie

Mai multe sectoare ale Dunării, din şapte judeţe, se află până în 17 aprilie sub cod portocaliu de inundaţii, potrivit actualizării unei avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

661 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de inundaţii pe Dunăre în şapte judeţe, până la 17 aprilie

COD PORTOCALIU de inundaţii pe Dunăre în şapte judeţe, până la 17 aprilie (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Astfel, în intervalul 10 aprilie, ora 16.00 - 17 aprilie, ora 18.00, se menţine codul portocaliu pe Dunăre pe sectorul aval Porţile de Fier - Zimnicea (sector îndiguit aval Gruia) din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

De asemenea, începând de joi, 11 aprilie, ora 6:00, se instituie cod portocaliu pe Dunăre pe sectorul Hârşova-Brăila (sector îndiguit) şi pe braţele Dunării, în judeţele Constanţa, Brăila şi Tulcea.

Codul portocaliu înseamnă posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie şi risc de viituri generatoare de revărsări importante

Potrivit aceleiaşi actualizări, tot pe Dunăre, se menţine codul galben pe sectoarele Zimnicea-Hârşova şi aval Brăila şi pe braţul Borcea (Călăraşi-Vadu Oii), în judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici