Colinde şi cadouri de CRĂCIUN pentru beneficiarii de servicii sociale, între 20 şi 24 decembrie în Capitală

Spectacole de colinde, poezie şi cântece vechi româneşti dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi organizate pentru beneficiarii de servicii sociale, în perioada 20 - 24 decembrie, de Primăria Municipiului Bucureşti, prin direcţiile de specialitate din subordine, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

250 afișări
Imaginea articolului Colinde şi cadouri de CRĂCIUN pentru beneficiarii de servicii sociale, între 20 şi 24 decembrie în Capitală

Colinde şi cadouri pentru beneficiarii de servicii sociale, între 20 şi 24 decembrie în Capitală (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Astfel, vineri şi sâmbătă, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti organizează "Ajun la Palatul Brâncovenilor". Vineri, în sala Scoarţelor, va avea loc un spectacol de colinde, poezie şi cântece vechi româneşti, iar sâmbătă, copiii din centrele de plasament din Bucureşti şi cei diagnosticaţi cu autism vor fi invitaţii speciali ai lui Moş Crăciun. Aceştia vor cânta şi dansa împreună cu spiriduşii Moşului, vor asista la momente de magie şi vor primi cadouri.

Totodată, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti organizează o serie de acţiuni dedicate beneficiarilor de servicii sociale. Astfel, vineri, la ora 18.00, în Complexul de Servicii Sociale pentru Adulţi Sf. Ioan, bărbaţii fără adăpost de pe raza Capitalei vor confecţiona ornamente şi vor împodobi bradul, în sunetul colindelor oferite de Corul Conservatorului Bucureşti, şi vor primi cadouri de Crăciun constând în obiecte de uz personal, fructe şi dulciuri. După împodobirea bradului va fi inaugurată expoziţia de fotografie exterioară, vizibilă din bulevard, cu portretele oamenilor străzii din Bucureşti, acţiune menită să ofere o perspectivă asupra dramelor acestora.

Tot aici, marţi, cu începere de la ora 10.00, se vor încinge pirostriile pentru a fierbe în aer liber cele 1.000 de sarmale preparate cu ajutorul oamenilor străzii, pe care aceştia le vor servi la masa de Crăciun.

Sâmbătă, la ora 18.00, la Adăpostul pentru femei din. Şos. Berceni, 100 de femei fără adăpost de pe raza Capitalei îl vor aştepta pe Moş Crăciun cu bradul gata împodobit, cu sprijinul Asociaţiei Sfântul Nicolae şi Sfântul Efrem cel Nou. Luni, între orele 9.00 şi 13.00, copiii celor 3.000 de beneficiari ai cantinelor sociale vor primi cadourile oferite de cetăţenii Capitalei care au dorit să-i ajute pe micuţii la care, în mod obişnuit, Moş Crăciun vine foarte rar.

În această iarnă, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu, lansează şi proiectul "Brăduţul ecologic". Prin acest proiect, Municipalitatea îşi propune să atragă atenţia cetăţenilor asupra defrişării pădurilor, prin promovarea brazilor în ghiveci ca o alternativă a pomului de Crăciun. Astfel, în perioada 9 - 20 decembrie, inspectorii Direcţiei de Mediu distribuie brăduţi în ghiveci, ornaţi cu podoabe ecologice şi instalaţii electrice, bătrânilor şi copiilor din 14 centre sociale, două grădiniţe şi o şcoală generală din Bucureşti.

În primavără, inspectorii Direcţiei de Mediu, împreună cu voluntari, vor transplanta brazii din ghiveci în curţile centrelor respective, dar şi în parcul Tineretului. Cu această ocazie, Municipalitatea le-a oferit celor 800 de copii şi cadouri de Crăciun, constând în jocuri şi rechizite. Cadouri au fost oferite şi unui număr de 60 de copii de la două grădiniţe din ţară, Piteşti şi Târgu-Jiu, veniţi în Capitală să viziteze "Bucharest Christmas Market" din Piaţa Universităţii, dar şi pentru un schimb de idei şi bune practici cu cele două grădiniţe din Bucureşti, pe tema brăduţului ecologic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici