Video Comandament de inundaţii, la MAI | Carmen Dan le cere prefecţilor să analizeze dacă se impune trimiterea de ajutoare oamenilor din zonele afectate / Arafat: 132 de persoane din Farcaşa, evacuate

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a solicitat prefecţilor, sâmbătă, în cadrul comandamentului de inundaţii de la MAI, să spună unde e nevoie cu exactitate de mai mulţi oameni şi utilaje şi dacă se impune trimiterea de ajutoare de primă necesitate către populaţia din zonele afectate.

871 afișări

"Vreau să ştiu cu exactitate unde e nevoie de mai mulţi oameni şi utilaje de intervenţie. Vreau ca prefecţii să avertizeze în continuare populaţia şi să analizeze dacă se impune să trimitem ajutoare de primă necesitate pentru populaţie, ajutoare de la rezervele de stat, nu cele alocate de Guvern", a declarat Carmen Dan, la şedinţa comandamentului de inundaţii de la MAI.

Ministrul de Interne le-a cerut prefecţilor să evalueze pagubele în regim de urgenţă.

Arafat anunţă că 132 de persoane din comuna nemţeană Farcaşa au fost evacuate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, sâmbătă, că s-a decis evacuarea a 132 de persoane din comuna Farcaşa din judeţul Neamţ, în condiţiile în care accesul în localitate este restricţionat încă de noaptea trecută.

"Intervenţiile momentane care sunt în desfăşurare şi care sunt extrem de importante sunt cea din judeţul Neamţ, comuna Farcaşa, unde am decis să evacuăm 132 de persoane, având în vedere că accesul în localitate de azi-noapte a devenit restricţionat şi este doar pietonal. Există risc acolo ca situaţia să se agraveze şi atunci am preferat evacuarea din imp pentru ca altfl evacuarea s-ar putea să fie imposibilă în cazul în care apar inundaţii şi probleme mai grave în zonă", a declarat Raed Arafat, la şedinţa comandamentului de inundaţii de la Ministerul Afacerilor Interne.

Şeful DSU a mai anunţat că se va deplasa personal în zona Bacău-Covasna-Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici