COMENTARIU Sorin Avram | Klaus Iohannis, omul care ştie când va fi următoarea pandemie

4187 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Klaus Iohannis, omul care ştie când va fi următoarea pandemie

COMENTARIU Sorin Avram / Klaus Iohannis, omul care ştie când va fi următoarea pandemie

”România educată”, programul de suflet al preşedintelui Klaus Iohannis, e pe drumul de la Bruxelles spre ţara noastră şi abia aşteaptă să ne facă laboratoare şcolare şi campusuri, şi să-i salveze pe copii din ghearele abandonului şcolar.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, şi cel al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au anunţat că s-au tăiat nişte bani de la ”România educată”, dar că ţara noastră tot va fi fruntaşă la alocările pentru educaţie. Într-o declaraţie de presă comună, cei doi miniştri au spus că ”ajustarea bugetului PNRR de la 42 de miliarde euro la 29,2 miliarde euro a presupus şi o ajustare a alocărilor pentru proiectul România Educată. PNRR are o alocare pentru educaţie mult peste media europeană”. Pesemne că Bruxelles-ul şi-a dat seama că e nevoie de alocări consistente pentru ”România educată”, fiindcă au de-a face cu o ţară extrem de needucată. Trebuie să fii complet needucat ca să-ţi spună Uniunea Europeană că ţi-a alocat o cotă de 30 de miliarde de euro, iar tu să soliciţi cu obrăznicie 42 de miliarde.

Pe de altă parte, trebuie remarcat faptul că abia acum, după şase ani de preşedinţie, programul domnului Iohannis are şanse să devină realitate. Calmul domnului preşedinte, care a preferat să ţină la sertar ani de zile ”România educată”, poate fi tradus prin aceea că domnia sa ştia ceva. Ştia că urmează să apară un coronavirus dat naibii care va adânci lumea într-o gravă criză sanitară şi care va obliga Uniunea Europeană să declanşeze un mecanism de sprijin financiar pentru ţările membre. De aceea este posibil ca aparenta inactivitate a preşedintelui României să fie de fapt o activitate febrilă a acestuia. Klaus Iohannis lasă impresia că mai mult doarme pe la Palatul Cotroceni şi că week-end-urile prelungite de la Sibiu le dedică doar mersului pe bicicletă şi tenisului, când de fapt domnia sa este într-o legătură permanentă cu mai marii acestei Planete care fac şi desfac totul.

Calmul afişat de domnul preşedinte de fiecare dată când agitaţii din ţara asta îl întrebau ce se mai aude cu ”România educată” este arătat şi în cazul ”României lucrului bine făcut” şi a ”României normale”. Asta înseamnă că domnul Iohannis ştie din sferele înalte în care se învârte că că le va veni şi lor rândul la finanţare cu fonduri europene. Rugămintea la domnul preşedinte ar fi aceea ca să ne spună cu aproximaţie cam când, pentru a şti din timp când vor da peste noi următoarele pandemii. Nu de alta, dar am vrea să ne facem provizii de măşti, de săpun şi de spirt. În acelaşi timp, am dori să ne pregătim din punct de vedere psihic pentru statul în casă şi pentru noile campanii de vaccinare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici