COMENTARIU Sorin Avram: Şcoala vieţii, mai importantă decât „România educată”

516 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Şcoala vieţii, mai importantă decât „România educată”

COMENTARIU Sorin Avram: Şcoala vieţii, mai importantă decât „România educată””

Rezultatele la simulările examenelor naţionale au demonstrat că ”România educată” este, de fapt, prea puţin educată. Probabil fiindcă elevii care au dat acum examen au făcut mai mult şcoală online, care este un fel de şcoală, din cauza măsurilor luate de autorităţi în pandemie. Unii dintre profesorii cu care am stat de vorbă susţin că o problemă care trage învăţământul românesc în jos ar fi fragmentarea anului şcolar, săptămâna de ”şcoală altfel”, care se poate traduce în unele cazuri prin ”şcoală defel”, şi ”Săptămâna verde”. Mai sunt legile blânde care le permit elevilor să-şi facă de cap, iar părinţilor să pună presiune pe profesori pentru ca aceştia să le dea copiilor note cât mai mari, chiar dacă respectivii nu le merită. Aceleaşi legi blânde îi ţin pe profesori la catedră până la pensie şi dincolo de ea, chiar dacă între timp profesorul s-a plafonat, s-a apucat de băut ori nu mai dă pe la şcoală decât când îşi aduce aminte, în timp ce profesori tineri bine pregătiţi stau pe tuşă, neavând loc în sistem.

O altă problemă ar fi aceea că programa şcolară este depăşită, iar subiectele pe care le primesc elevii sunt realizate de profesori care-s rupţi de realitate şi plutesc la mare înălţime deasupra sistemului de educaţie din România, despre care vorbesc din vârful buzelor la seminarii care au loc vara la mare şi iarna la munte.

Tot în ”România educată” a celui care a uitat cum arată o catedră de când diverşi cetăţeni l-au purtat pe braţe până în biroul de primar al Sibiului, iar alţii, mult mai numeroşi, l-au înfipt pentru 10 ani în scaunul de preşedinte al României, elevii de la liceele cu program sportive nu dau Bacalaureatul la sport, această disciplină nefiind nici măcar opţională!!! Probabil că urmează ca admiterea la facultăţile de educaţie fizică şi sport să se facă doar în baza unui test la care tinerii trebuie să spună cu ce echipă de fotbal ţin şi unde s-au disputat ultimele două ediţii ale jocurilor olimpice şi ultimele trei campionate europene de polo pe apă.

Programul iniţiat şi girat de cel cu diplomă de profesor de fizică şi care poartă numele pretenţios de ”România educată” este abia la început şi dacă nu se fac schimbări esenţiale România va fi din ce în ce mai slab educată. Însă, dacă te uiţi cine sunt cei care conduc România şi la cei care domină spaţiul public îţi dai seama că nu este nevoie de prea multă educaţie, ci trebuie să fii doar un pic alfabetizat, să ai tupeu maxim şi să ştii să dai din coate, într-un cuvânt trebuie să ai şcoala vieţii, la care reguli nu sunt, examene nu se dau şi nici note nu se pun.   
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici