Planul european de luptă împotriva cancerului. Comisia Europeană a stabilit noi niveluri maxime pentru cadmiu şi plumb în produsele alimentare

Comisia Europeană (CE) a stabilit noi niveluri maxime pentru cadmiu şi plumb într-o gamă largă de produse alimentare, în cadrul planului european de luptă împotriva cancerului.

520 afișări
Imaginea articolului Planul european de luptă împotriva cancerului. Comisia Europeană a stabilit noi niveluri maxime pentru cadmiu şi plumb în produsele alimentare

Planul european de luptă împotriva cancerului. Comisia Europeană a stabilit noi niveluri maxime pentru cadmiu şi plumb în produsele alimentare

Potrivit unui comunicat al CE, aceste măsuri au scopul de a reduce şi mai mult prezenţa contaminanţilor cancerigeni în alimente şi de a face alimentele sănătoase mai accesibile. Măsurile se vor aplica de la 30 august în ceea ce priveşte nivelul maxim de plumb, respectiv de la 31 august în ceea ce priveşte cadmiul.

„Ştim că alimentaţia nesănătoasă sporeşte riscul de cancer. Decizia de astăzi urmăreşte să pună consumatorii în prim-plan, făcând ca alimentele noastre să fie mai sigure şi mai sănătoase, aşa cum ne-am angajat în contextul Planului european de luptă împotriva cancerului. Facem, de asemenea, un pas înainte în întărirea, în cadrul lanţului alimentar al UE, a normelor UE, care sunt deja la un nivel ridicat şi de calibru mondial, şi furnizăm alimente mai sigure, mai sănătoase şi mai durabile pentru cetăţenii noştri”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Nivelurile maxime de cadmiu, un contaminant cancerigen din mediu, pe care ar putea să îl conţină alimente precum fructele, legumele, cerealele şi seminţele oleaginoase, vor fi reduse. Unele produse de bază vor trebui, de asemenea, să îndeplinească această cerinţă de la data intrării în vigoare a noului regulament.

În plus, se vor reduce nivelurile maxime de plumb din numeroase produse alimentare, inclusiv alimentele destinate sugarilor şi copiilor de vârstă mică. De asemenea, vor fi stabilite noi niveluri maxime de plumb pentru mai multe produse alimentare, cum ar fi ciupercile sălbatice, mirodeniile şi sarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici