Complexul lagunar Razim-Sinoe este repopulat cu icre de şalău

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) anunţă, marţi, începerea unei campanii de repopulare a Complexului lagunar Razim-Sinoe cu icre embrionate de şalău.

1219 afișări
Imaginea articolului Complexul lagunar Razim-Sinoe este repopulat cu icre de şalău

Complexul lagunar Razim-Sinoe este repopulat cu icre de şalău

ARBDD) a desfăşurat, şi în acest an, o nouă serie de acţiuni de repopulare a Complexului lagunar Razim-Sinoe cu icre embrionate de şalău (Sander lucioperca).

Acţiunile sunt parte a contractului de servicii pentru Refacerea stocurilor de şalău din complexul Razim-Sinoie.

Procesul de reproducere natural dirijată s-a realizat în perioada martie-aprilie 2023, la Baza de cercetare Enisala aparţinând de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunarii” Tulcea, în prezenţa angajaţilor ARBDD.

„Lansarea celor peste 1200 de cuiburi embrionate conform tehnologiei brevetate şi introducerea acestora în lac a fost finanţată de ARBDD. O parte din veniturile obţinute din permisele de acces în RBDD au constituit fondurile pentru refacerea stocurilor de şalău (Sander lucioperca) în Complex Razim – Sinoie, specie aflată în declin”, arată ARBDD pe pagina de Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici