Comprimante şi fiole cu fentanil şi ketamină, pregătite într-un laborator clandestin. Marfa traficanţilor, ridicată în urma unor percheziţii în Cluj

Mii de comprimate şi fiole ce conţin substanţe dopante cu grad mare de risc, o fiolă Fentanil, două fiole de Ketamină şi alte substanţe, au fost ridicate de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii făcute cu poliţiştii în Cluj.

330 afișări
Imaginea articolului Comprimante şi fiole cu fentanil şi ketamină, pregătite într-un laborator clandestin. Marfa traficanţilor, ridicată în urma unor percheziţii în Cluj

Comprimante şi fiole cu fentanil şi ketamină pregătite într-un laborator clandestin. Marfa traficanţilor, ridicată în urma unor percheziţii în Cluj

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciului Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală şi cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Cluj, la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale folosite de membrii grupului infracţional, cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc, trafic ilicit de substanţe dopante cu grad de mare risc (în formă continuată), precum şi trafic de droguri de mare risc.

„În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate peste 16 kilograme de substanţă albă pulverulentă, 5 recipiente gradate din sticlă si pâlnii din plastic destinate producerii substanţelor dopante şi 15 recipiente de mari dimensiuni ce conţin substanţe lichide despre care exista bănuiala rezonabilă că ar fi fost folosite pentru producerea de substanţe dopante ori psihoactive. De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 11.146 de comprimate ce conţin substanţe dopante cu grad mare de risc, 721 de fiole şi sticluţe ce conţin substanţe dopante cu grad mare de risc, o fiolă Fentanil, 2 fiole Ketamină, 2 pliculeţe din material plastic având în interior o substanţă pulverulentă, 4 arme cu aer comprimat, 50 de cartuşe de calibru 10 mm, 13 telefoane mobile, un autoturism, cu o valoare de piaţă de peste 40.000 de euro,10 ceasuri de lux, 39.678 de lei, 32.580 de euro şi 500 de dolari americani, precum şi alte mijloace de probă”, transmite, vineri, DIICOT, în urma percheziţiilor care au avut loc miercuri.

Din cercetările efectuate a reieşit că, la începutul anului 2023, persoanele cercetate ar fi constituit, în municipiul Cluj – Napoca, un grup infracţional organizat cu scopul de a procura, produce, depozita şi vinde substanţe dopante cu grad de mare risc, în schimbul unor sume importante de bani.

Totodată, bănuiţii ar fi oferit clienţilor şi „consultanţă” cu privire la modul de administrare a substanţelor (parte dintre acestea ascunse într-o sală de fitness), ignorând cu desăvârşire riscurile pentru sănătatea consumatorilor.

De asemenea, a fost descoperită o locaţie care ar fi fost utilizată ca laborator clandestin pentru producerea substanţelor dopante.

Procurorii au dispus reţinerea a 5 persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc, trafic ilicit de substanţe dopante cu grad de mare risc (în formă continuată), precum şi trafic de droguri de mare risc.

Joi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a uneia dintre persoanele reţinute şi măsura controlului judiciar faţă de celelalte patru.

Împotriva încheierii, cu referire la ultima dispoziţie a instanţei, procurorii DIICOT - Structura Centrală au formulat contestaţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici