Conferinţa "Cities of Tomorrow" - Ponta: Nu poţi să faci ordine într-un oraş doar cu rugăminţi, există şi sancţiuni

Autorităţile locale trebuie să aibă mai multe puteri în implementarea politicilor de dezvoltare locală, deoarece nu poţi face ordine într-un oraş doar cu rugăminţi, ci trebuie aplicate şi sancţiuni, simultan cu dezvoltarea infrastructurii, a declarat premierul Victor Ponta.

210 afișări
Imaginea articolului Conferinţa "Cities of Tomorrow" - Ponta: Nu poţi să faci ordine într-un oraş doar cu rugăminţi, există şi sancţiuni

Conferinţa "Cities of Tomorrow" - Ponta: Nu poţi să faci ordine într-un oraş doar cu rugăminţi, există şi sancţiuni

"Toate oraşele din România se confruntă, mai mult sau mai puţin, cu aceleaşi probleme, fie că vorbim de refacerea unor clădiri, fie că vorbim de clădirile de patrimoniu unde orice intervenţie este mult îngreunată de regimul clădirilor, fie că vorbim de sancţiunile care se acordă pentru cei care nu respectă normele de trafic. Primarul general spunea că a primit doar două SMS-uri pentru parcări; imediat, întrebarea era câte amenzi s-au dat, câte maşini s-au ridicat, câte amenzi s-au plătit, pentru că nu există nicio ţară europeană sau din lume să faci ordine într-un oraş doar cu rugăminţi, există şi sancţiuni, iar aplicarea sancţiunilor, în acelaşi timp cu dezvoltarea infrastructurii, este soluţia care funcţionează", a spus Ponta după ce a participat la conferinţa "Cities of Tomorrow": dezvoltarea urbană, încotro?, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germanǎ (AHK Romania) şi MEDIAFAX.

URMĂREŞTE LIVE CONFERINŢA

Premierul a precizat astfel că va sprijini toate propunerile legislative formulate de către reprezentanţii autorităţilor locale pentru a elimina blocajele care apar de fiecare dată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici