Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Daniel Constantin: Infrastructura de irigaţii va fi reabilitată în totalitate în următorii ani

România mai are nevoie pentru a reabilita integral infrastructura de irigaţii de 370 de milioane de euro, bani care se regăsesc în viitorul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru 2014-2020, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

821 afișări

"Mai avem nevoie, pentru a reabilita toată infrastructura de irigaţii, de 370 de milioane de euro, şi ei se regăsesc în viitorul program. Asociaţiile din domeniu sunt pregătite şi le transmit să pregătească documentele şi mi-aş dori ca într-un termen relativ scurt, de 2-3 ani, să facem deja investiţii în infrastructura secundară de irigaţii", a spus Constantin la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture

Investiţiile ar elimina, potrivit ministrului, fluctuaţiile de preţuri la produse alimentare.

"Dacă vom reuşi să facem aceste lucruri sunt convins că nu vom mai fi aşa de dependenţi de vreme şi ne-am preocupa mai mult de cantitatea şi de calitatea produselor pe care le obţinem", a adăugat Constantin.

Ministerul Agriculturii a transmis în luna martie prima variantă a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 către serviciile specializate ale Comisiei Europene.

Finanţarea infrastructurii secundare de irigaţii a beneficiat în perioada de programare 2007 – 2013 de o alocare de 140 de milioane de euro, fiind contractate 139 de proiecte ale Organizaţiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI).

În Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, sectorul de irigaţii va avea o alocare net superioară, ceea ce va permite ca şi restul de 370 de Organizaţii să poată primii sprijin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici