Consilier local din judeţul Sibiu, internat în spital după ce a fost muşcat de un urs

Un consiler local din comuna Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu, care se afla pe câmp, a fost atacat de un urs, care l-a muşcat de mâna stângă şi de piciorul stâng, bărbatul fiind transportat la spital de un localnic, cu maşina.

185 afișări
Imaginea articolului Consilier local din judeţul Sibiu, internat în spital după ce a fost muşcat de un urs

Consilier local din judeţul Sibiu, internat în spital după ce a fost muşcat de un urs (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că un bărbat de 60 de ani din Porumbacu de Jos a ajuns la spital, după ce a fost muşcat de un urs.

"Pacientul a ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe, fiind muşcat de urs. Rănile i-au fost toaletate. A primit îngrijiri medicale şi a fost internat în Secţia Chirurgie 2. Plăgile muşcate sunt la piciorul stâng şi la mâna stângă. Pentru una dintre răni s-a făcut sutură", a declarat Decebal Todăriţă.

Potrivit acestuia, se vor face şi investigaţii în Secţia Boli Infecţioase, pentru a stabili dacă animalul era turbat.

Todăriţă a precizat că starea pacientului este stabilă, nefiind în pericol.

La rândul său, bărbatul muşcat de urs, Ioan Tomoioagă, care este consilier local în comuna Porumbacu de Jos, a declarat presei că s-a dus la câmp să verifice starea culturii de porumb, după ce mai mulţi vecinii i-au spus că era distrusă de urşi.

"Când am ajuns acolo, nu am făcut nici trei - patru paşi că ursul a şi fost în porumb şi a sărit pe mine aşa, ca un câine când scapă din lanţ. Când am văzut, eu am dat să fug, dar am văzut că mă ajunge şi m-am întors către el. Când m-am întors şi am făcut cu mâinile să îl îndepărtez. A venit pe mine. Eu l-am prins de gât şi de o ureche. Când l-am prins aşa, el m-a prins de vârful capului, dar mi-a luat numai pălăria. Puteam să fi murit în momentul acela. Eu cum îl ţineam de gât, nu putea să se apropie de mine şi atunci s-a întors şi mi-a luat mâna în gură şi mi-e găurită mâna şi pe o parte şi pe alta", a declarat bărbatul.

El a mai spus că ursul l-a muşcat şi de un picior, după care animalul a fugit.

Bărbatul rănit a fost văzut de un localnic, aflat cu maşina în zonă, care l-a transportat la Spitalul Judeţean Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici