Consiliul Judeţean Cluj a aprobat realizarea Metroului Cluj. Investiţia depăşeşte 2 miliarde de euro

Consiliul Judeţean Cluj anunţă că a aprobat realizarea Metroului Cluj.

245 afișări
Imaginea articolului Consiliul Judeţean Cluj a aprobat realizarea Metroului Cluj. Investiţia depăşeşte 2 miliarde de euro

Consiliul Judeţean Cluj a aprobat realizarea Metroului Cluj

Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Judeţean Cluj a avizat favorabil Planul Urbanistic Zonal al viitorului Metrou de la Cluj.

„Este un proiect de o importanţă strategică pentru comunitatea clujeană şi pentru întreg judeţul, motiv pentru care am acţionat cu maximă celeritate, astfel încât acesta să avanseze în cel mai rapid mod posibil”, spune Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi al Comisiei de Urbanism.

Comisia a decis, cu unanimitate de voturi, să dea un aviz de principiu favorabil. Avizul final urmează să fie redactat în cel mai scurt timp posibil, imediat după adoptarea Hotărârii de Guvern referitoare la exproprieri şi după includerea în documentaţie a recomandărilor formulate de specialiştii din cadrul comisiei.

Investiţia depăşeşte 2 miliarde de euro. Lucrările ar urma să fie finalizate în zece ani. Linia de metrou va avea o lungime de 21,03 kilometri şi 19 staţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici